avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, fiu vitreg, drept la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, fiu vitreg, drept la proprietate

Buna :) Sunt casatorita de 20 ani, avem 2 fete impreuna insa sotul are un fiu din alta casatorie. Casa in care locuim este mostenire de la parintii mei, este trecuta pe numele meu. Ce se va intampla dupa moartea sotului? are fiul lui dreptul la o parte din casa? dar in cazul in care ramane sotul si fiicele dupa moartea mea? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:10, 22 Noiembrie 2014
fiul soțului are drept de moștenire doar dacă dumneavoastră decedați prima. în aceste condiții, soțul va primi 1/4 din masa succesorală, fetele câte 3/8. la decesul ulterior al soțului, presupunând că nu se căsătorește între timp, fiecare din copii v-a primi câte 1/3 din masa succesorală a soțului. strict în raport cu ceea ce provine de la dumneavoastră, asta înseamnă în final 2/24 fiul și câte 11/24 fiicele.
Asta e valabil doar in cazul in care decedez eu inaintea sotului? dupa decesul lui, cand o sa raman eu si fiicele noastre, fiul vitreg nu are niciun drept? daca are vreun drept, se poate face un act la notar pentru a se anula? Va multumesc.
daca moare el primul, fiul nu are ce mosteni pt ca bunul e al dvs.
In eventualitatea ca veti deceda inaintea sotului, puteti face un testament prin care sa le lasati doar fetelor sau sa le donati de-acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"atacabilitate" act de mostenire zippy zippy Buna ziua, Apelez la ajutorul dumneavoastra cu urmatoarea problema: mama mea a dobandit in urma divortului un apartament. Momentan este recasatorita, iar ... (vezi toată discuția)
Testament sashavr sashavr Buna seara. Stimati domni va rog sa ma ajutati in urmatorul caz succesoral. Mentionez ca provin dintr-o familie cu 7 copii (4 baieti si 3 fete). In casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune PuriceS PuriceS Buna ziua vin si eu cu o intrebare. Sotul si sotia in timpul vietii cumpara o casa.Sotul moare,iar dupa moartea lui se afla ca dintr-o prima casatorie ... (vezi toată discuția)