avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare- declaratie care nu corespunde adevarului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare- declaratie care nu corespunde adevarului

Buna Ziua. Am cazierul curat. Insa in trecut am fost condamnat penal intr-o tara CSI. la angajare se cere (declaratie scrisa ca nu a fost condamnat penal pentru fapte ce-l fac incompatibil cu postul pentru care doreste sa concureze). Intrebare as putea sa mint in declaratie? sa zic ca nu am fost condamnat fara ca sa sufar in urma la aceasta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:55, 23 Noiembrie 2014
nu este firesc sa procedati asa caci daca cumva se afla, intrati din nou intr-o alta belea - infractiune
Cand ati fost condamnat?
Am fost reabilitat anul trecut. Mentionez cazierul e curat.

Pai cum se poate afla? Daca condamnarea a avut loc in afara spatiului UE.

Mentionez ca nu tind spre procuratura sau judecatori, politie....
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca cazierul este curat , atunci nu aveti de ce sa va faceti griji.
Ba imi fac griji pentru ca chiar daca cazierul este curat. Angajatorul cere declaratie despre condamnarile anterioare. Nu inteleg de ce omul chiar daca candva a pasit pe stanga si apoi sa reeducat sufera pe parcursul intregii vieti. Problerma e care daca scriu in declaratie ca nu am condamnari si prezint cazierul curat cine va cauta in adancuri. Totodata este raspundere penala pentru declaratii mincinoase e un fel de cerc inchis.Ma gandeam ca chiar daca iti schimbi numele si cetatenia codul numeric personal ramane acelasi. Si atunci ajungi la etapa cand de gandesti sa iti pui capat zilelor pentru ca deja nu vezi nici o solutie pentru a fi din nou cetatean educat respecatat si privit normal de catre angajatori.#-o

Alte discuții în legătură

Rog frumos un ajutor ..reabilitare ciudatelul ciudatelul Va rog frumos cine poate sa imi dea o informatie legat a ceea ce urmeaza!! Eram minor si am intrat intr-un cerc de prieteni care avea viciul furtului si am ... (vezi toată discuția)
La ce sa ma astept...? sorynel_80 sorynel_80 Buna tuturor si am o nelamurire care nu ma lasa sa mai dorm noptile...in 2008 am avut un accident rutier cu daune materiale de care m-am achitat si parasirea ... (vezi toată discuția)
Amenda cercetasa cercetasa o amenda penala se trece in cazier??????? daca da , cand se prescrie???????? era in suma de 400 lei. (vezi toată discuția)