avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rog frumos un ajutor ..reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rog frumos un ajutor ..reabilitare

Va rog frumos cine poate sa imi dea o informatie legat a ceea ce urmeaza!!

Eram minor si am intrat intr-un cerc de prieteni care avea viciul furtului si am cazt si eu in plasa lor, bineinteles am fost prins si condamnat un an in grija parintilor. De atunci au trecut peste 6 ani si am citit aici ca dupa cinci ani te poti reabilita . Am mai citit si ca depinde si de pedeapsa .. de exemplu daca pedeapsa e pina intr-un an reabilitarea se face automat .. Va rog poate cineva sa imi spuna daca este adevarat sau nu ?...
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Capitan Capitan , Consilier juridic 23:11, 23 Ianuarie 2008
In cazul tau, intervine reabilitarea de drept deoarece condamnarea nu a depasit un an de zile.
Reabilitarea de drept intervine in cazul condamnarii la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste 1 an, daca in decurs de 3 ani de la executarea pedepsei condamnatul nu a savarsit o alta infractiune.
Potrivit art.13 alin.1 lit.b din Legea nr.290/2004, persoanele inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au facut notari provizorii se scot din evidenta daca se afla in una dintre urmatoarele situatii: a intervenit reabilitarea judecatoreasca sau de drept.
Trebuie sa faci o cerere de reabilitare si prin care sa soliciti si radierea din cazierul judiciar a pedepsei primite.
Multumesc mult pentru ajutorul acordat !
elis, esti in necunostina de cauza! pentru aceste considerente tre informez ca: un an in grija parintilor est masura educativa prevazuta de art. 103 C.pen si anume libertatea supravegheata pe timp de un an, mergand mai departe trebuie sa observi tot in codul penal art 109 alin 4: condamnarile pronuntate pt fapte savarsite in timpul minoritatii nu atrag incapacitati sau decaderi! art 134 indice 1 c.pen reabilitarea persoanei fizice are loc de drept in CAZUL CONDAMNARII LA AMENDA SAU LA PEDEAPSA INCHISORII care nu depaseste un an, daca in curs de trei ani condamnatul nu a mai savarsit nici o alta infractiune!...omul nostru nu a fost condamnat la execytarea nici unei pedepse deci reabilitarea este fara obiect! ...raspunzand la intrebarea stimabilului domn, dupa executarea masurii educative a libertatii supravegheate (1 an) minorul este considerat ca si reeducat , asupra masurilor educative reabilitarea nu poate interveni pentru ca principiul care sta la baza sanctionarii minorilor pt fapte penale este prevazut de art100 c. pen :fata de minorul care raspunde penal se poate lua o masura educativa sau i se poate aplica o pedeapsa alin 2 pedeapsa se aplica numai daca se apreciaza ca luarea unei masuri educative nu este suficienta pt indreptarea minorului, finaliatea sanctiunilor din timpul minoritatii o regasim in art 109 alin 4 c.pen pe care l-am citat mai sus!...fiti linistit masura educativa nu va atrage nici un fel de incapacitati sau decaderi!
cerere de reabilitare si cerere pt radierea din cazier a pedepsei primite???????....care pedeapsa? omului i s-a aplicat o masura educativa!!!!!! art 53 c.pen: felurile pedepselor aplicabile persoanelor fizice:1 pedepsele principale sunt:detentiunea pe viata, inchisoarea de la 15 zile la 30 de ani, amenda de la 100 lei la 50000 lei nu vad nicaieri....masura educativa(care nu este o pedeapsa)...art 109 c.pen ; pedepsele pt minori alin 1: pedepsele ce se pot aplica minorului sunt INCHISOAREA SAU AMENDA prevazute de lege pt infractiunea savarsita.Limitele pedepselor se reduc la jumatate[....].Ce pedeapsa ar trebui radiata din cazierul omului nostru daca nu a fost condamnat niciodata la executarea unei pedepse?????
deci in alte cuvinte problema sta altfel , cazierul meu este curat sa inteleg .. fara pata .
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Efectele masurilor educative Capitan Capitan Capitan Capitan revin cu intrebarea de la un topic anterior: poate un minor caruia i-a fost aplicata masura educativa a libertatii supravegheate (art.103c.pen) ocupa orice ... (vezi toată discuția)
Chiar nu imi poate raspunde nimeni Capitan Capitan Capitan Capitan ESTE MASURA EDUCATIVA A LIBERTATII SUPRAVEGHEATE APLICATA MINORULUI O CONDAMNARE?PAI ...CEL CARUIA I SA APLICAT MASURA EDUCATIVA A LIBERTATII SUPRAVEGHEATE ARE ... (vezi toată discuția)
Condamnare art 181 alin 1 cp popem popem Buna ziua Fiul meu a fost condamnat la doua luni inchisoare in baza art 181 alin 1 cp , cu aplicarea ... (vezi toată discuția)