avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CHIAR NU IMI POATE RASPUNDE NIMENI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CHIAR NU IMI POATE RASPUNDE NIMENI

ESTE MASURA EDUCATIVA A LIBERTATII SUPRAVEGHEATE APLICATA MINORULUI O CONDAMNARE?PAI ...CEL CARUIA I SA APLICAT MASURA EDUCATIVA A LIBERTATII SUPRAVEGHEATE ARE ACUM 24 DE ANI SI A TRECUT TOATE EXAMENELE DE INCADRARE LA ADMINISTRATA NATIONALA A PENITENCIARELOR DAR NU A FOST IN CADRAT PE MOTIV CA ARE CONDAMNARE PT SAVARSIREA DE INFRACTIUNI,ORI DIN CATE STIU EU MASURILE EDUCATIVE NU SUNT CONDAMNARI: CE ZICETI AU PROCEDAT CORECT CEI DE LA ANP?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2007
Capitan Capitan, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Capitan Capitan , Consilier juridic 22:11, 14 Iunie 2007
spune-ne exact ce vrei sa afli. sau detaliaza si explica ce anume te intereseaza.

libertatea supravegheata este o masura educativa si nu o pedeapsa penala. Instanta considera ca reeducarea minorului se poate face si fara a i se aplica o pedeapsa penala ci doar o masura educativa. Daca vrei .. poti considera pedepsele educative tot un fel de raspundere a minorului pt. anumite fapte penale savarsite.
Iar aplicarea acestor masuri educative se face tot printr-o hotarare judecatoreasca.
nu, masura educativa nu-i tocmai o condamnare!!!
nu, anp nu a procedat corect!
actiune pe L:554/2004.

acum fi sincera ! te-ai gandit la raspunsul asta inca de cand a fost postata intrebarea, este ?? :D
Cum nu e o condamnare? Ia vezi in hotarare? Ce altceva poate fi, in conditiile in care este o masura aplicabila minorului care raspunde penal pentru savarsirea unei infractiuni? Adica omuletul nostru indeplineste toate conditiile pentru a fi condamnat penal, doar ca este minor si masurile care se pot lua sunt altele. Nu?

Mai ales ca scopul tuturor pedepselor penale este reeducarea infractorului si integrarea lui in societate. Si masurile educative sunt consecinte ale raspunderii penale ca urmare a savarsirii unor infractiuni.

Nu cred ca e corect, in cazul de fata, dar... :( Trebuie sa existe un alt temei de drept care sa inlature aceasta consecinta. Poate reabilitare, ceva... Reabilitarea de drept stiu ca inlatura aceste interdictii sau incapacitati pentru fostul condamnat. Cred ca si masurile educative si pedepsele se aplica in urma savarsirii unor infractiuni, deci sunt, ambele, supuse eliminarii prin reabilitarea fostului condamnat. Sper sa nu bat apa-n piua cu reabilitarea asta, oricum condamnare exista.


reabilitare pt. masuri educative ? nu exista asa ceva. reabilitarea intervine numai pt. pedepse penale (principale si implicit, dar nu direct, pt. cele complementare). masurile educative nu sunt privite in acest fel.

I-am zis omului si pe privat si aici .. I-a zis si Gabriela. Cred ca e lamurit.

Liliana, de ce nu lasi tu pe cei mari sa raspunda la aceste chestiuni. :P

Alte discuții în legătură

Rog frumos un ajutor ..reabilitare ciudatelul ciudatelul Va rog frumos cine poate sa imi dea o informatie legat a ceea ce urmeaza!! Eram minor si am intrat intr-un cerc de prieteni care avea viciul furtului si am ... (vezi toată discuția)
Efectele masurilor educative Capitan Capitan Capitan Capitan revin cu intrebarea de la un topic anterior: poate un minor caruia i-a fost aplicata masura educativa a libertatii supravegheate (art.103c.pen) ocupa orice ... (vezi toată discuția)
Amenda carmenssilva carmenssilva Poate fi sanctionat cu amenda administrativa un minor de 17 ani care lovit pe cineva pentru a se apara? (vezi toată discuția)