avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judiciare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judiciare

A l-a dat in judecata pe B, a pierdut procesul si a fost obligat sa achite cheltuielile de judecata. A facut recurs care a fost respins.
A nu a avut intentia de a nu achita cheltuielile de judecata, doar ca a asteptat ca B sa-i comunice modalitatea de plata.
B insa nu l-a contactat pe A ci s-a adresat executorului judecatoresc.
A are acum de achitat atat cheltuielile de judecata cat si onorariul executorului.
1) Nu trebuia B sa-l notifice inainte pe A si doar daca acesta nu se conformeaza sa se adreseze executorului?
2)Daca A achita cheltuielile de judecata mai este el obligat sa achite onorariul executorului?
Cel mai recent răspuns: rrocambole , utilizator 11:23, 26 Noiembrie 2014
1. Nu
2. Da

Daca a fost un proces si au fost dispuse anumite obligatii in sarcina uneia dintre parti, este de datoria acestuia sa faca toate diligentele in achitarea acestora. Daca s-a adresat unui executor, si s-au adaugat si cheltuielile acestuia, trebuiesc toate achitate.
Daca cheltuielile de executare sunt prea mari, puteti sa le contestati si sa solicitati reducerea lor, raportat la efortul si munca efectiva a executorului. Daca ati fi achitat debitul la prima somare sansele de reducere a onorariului erau destul de mari. Executorii au grile de onorarii minimale si maximale, cautati sa vedeti unde va incadrati cu cele din dosarul dvs.
Nu se aplica prevederea conform careia
Paratul care recunoaste la primul termen de judecata pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata ?
Articolul citat de dvs se aplica in fata instantelor. In cazul dvs se pare ca instanta a dispus altceva si ceea ce a dispus trebuie executat de buna voie.

Creditorul nu este obligat sa se mai roage de dvs sa ii achitati cheltuielile de judecata, ci a apelat la organul in drept sa puna in executare o sentinta definitiva.

Executorii nu mai au grile minime si maxime.

Trebuie sa achitati suma pt care ati fost somat, in caz contrar se va trece la executarea silita propriu zisa.
1)Cine aproba executarea silita, executorul sau instanta?
2)Incheierea de aprobare se comunica debitorului?
Mie mi-a fost comunicata doar o incheiere a executorului.
3)Cheltuielile de executare sunt aprobate de executor sau de instanta?
Unde pot fi contestate si care este termenul de contestare?

Alte discuții în legătură

Obligatie plata cheltuieli de executare danilamagda danilamagda buna ziua! daca mi-am platit datoria catre creditor inainte (cu o zi doar) de obtinerea titlului de executare de la judecatorie, mai sunt obligata si la plata ... (vezi toată discuția)
Este normal???executare continuata de alt ex jud mdcc mdcc Sunt executat silit de catre o banca,dosarul a fost facut de un executor bancar,am contestat in instanta aceste acte,ulterior executorul bancar a devenit ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita ncpc smeagull smeagull Buna ziua Speta: sunt executat silit (somatia am primit-o ieri, incheierea de incuviintare e de acum o saptamana) pentru creanta pe care am platit-o acum un ... (vezi toată discuția)