avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparare creanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparare creanta

Buna ziua,

In luna iunie 2014, la firma noastra s-a deschis procedura de insolventa. La data respectiva, aveam o datorie la un furnizor polonez neachitata,pe baza unei facturi emisa inainte de a intra in insolventa. Pana in prezent, de la acest furnizor am mai primit o factura pe care nu am reusit sa o achitam. Partenerul din Polonia a angajat o firma din Romania sa ii recupereze datoria, iar societatea noastra vrea sa cumpere aceasta creanta. Care este procedura contabila si ce trebuie sa fac din punct de vedere contabil. Aceasta situatie ne ajuta sa avem control asupra datoriilor, sau care ar fi scopul acestei achizitii a datoriei?

Alte discuții în legătură

Fost angajat la o firma in insolventa VoineaM VoineaM Buna ziua, Am si eu o situatie neplacuta cu fostul angajator. In momentul in care ne-am dat demisia (eu si colegele mele) angajatorul era dator la noi cu ... (vezi toată discuția)
Executari silite pentru administratori firme in insolventa mirela_man mirela_man Buna ziua, As avea doua intrebari .Firma se afla in insloventa din decembrie 2007.Inainte de intrarea in insolventa Adminsitratorul societatii a luat 2 ... (vezi toată discuția)
Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)