avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea la vama cu copil minor incredintat tie cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea la vama cu copil minor incredintat tie cu hotarare definitiva si irevocabila

Buna seara!!Deci problema sta in felul urmator:sunt divortata din 2011 am un baietel minor de 10 ani care mi-a fost incredintat mie nespecificand in hotarerea de divort ore de vizite din partea fostului sot .El nu mi-a platit absolut nimic pana acum desi lucra si lucreaza anul trecut in ianuarie l-am dat in judecata pentru neplata pensiei alimentare raspunsul primit a fost acum 1 luna :nu este de gasit doamna!!!frumoase legi sunt in romania!!eu in schimb am aflat imediat nr de tel si adresa de facebook insa politia romana nu poate sa il gaseasca !!in fine!!eu lucrez de 1 an si 5 luni in Italia si doresc sa imi iau copilul aici momentan sta cu bunica in Romania.intrebarea este:pot sa trec la vama doar cu hotararea de divort care este definitiva si irevocabila fara ore de vizita doar cu obligatia fostului sot de a plati pensia alimentara in plus avand de la procuratura scrisoarea cu raspunsul ca nu il poate gasi pe fostul sot,sau mai am nevoie si de altceva??Va multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: Laura_77 , utilizator 22:10, 25 Noiembrie 2014
Daca aveti hotarare de incerdintare a minorului nu va trebuie acordul tatalui.
sper sa nu ma trezesc cu surprize pe la vama desi am auzit multe persoane ca se poate trece doar cu hotarerea va multumesc frumos si o seara cat mai placuta sa aveti!!
Vedeti ce scrie in hotarare.
Orele de vizita si pensia de intretinere nu sunt relevante pentru trecerea frontierei, nici raspunsul de la procuratura.
Daca in hotarare scrie ca minorul este incredintat dvs, atunci asta e tot.
In principiu, daca puteti sa-i faceti pasaport copilului cu hotararea respectiva atunci tot cu ea puteti sa treceti si frontiera.
Laura nu ai nevoie de acordul tatalui sau de vreun act de la el. eu sunt divortata din 2009 si in noiembrie am luat baiatul in Anglia fara nici o problema. Daca te duci tu sa-l iei nu ai nevoie de nici un act, daca vine cu bunica aceasta are nevoie de cazier si de o procura facuta de tine la ambasada romaniei din italia precum ca-ti dai acceptul ca si copilul sa calatoreasca insotit de bunica. Mult succes

Alte discuții în legătură

Custodie stanciucbn stanciucbn Buna ziua. As dori sa stiu daca pot sa plec din tara cu copilul meu in varsta de 13 ani fara acordul tatalui.Mentionez ca suntem divortati din iunie 2010 iar ... (vezi toată discuția)
Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti nif nif sunt divortata si am incredintat minorulin varsta de 5 ani si 8 luni prin hotarare definiva si irevocabila.as dori decaderea totala din drepturi a fostului sot ... (vezi toată discuția)