avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE

Buna ziua.
As dori sa stiu daca pot sa plec din tara cu copilul meu in varsta de 13 ani fara acordul tatalui.Mentionez ca suntem divortati din iunie 2010 iar custodia copilului mi-a fost incredintata mie.Nu s-a stabilit nici un program de vizita doar o pensie alimentara in valoare de 150 lei.Eu doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si vreau sa stiu daca am nevioe de acordul foastului sot sa iau copilul cu mine.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: stanciucbn , utilizator 08:45, 18 Decembrie 2010
Cu hotararaeade incredintare defintiva si irevocabila,apostilata,puteti sa iesiti impreuna cu minorul,fara niciun fel de probleme,prezentand-o la trecerea frontierei
Sa aveti si pasaport pentru copil.
pt iesire din tara nu aveti nevoie de procura, hotararea prin care va e incredintat e suficienta.
pt a va stabili cu tot cu copil in tara respectiva, e posibil ca autoritatile din tara respectiva ( am inteles ca in italia e asa) sa va ceara acordul tatalui pt stabilire domiciliu. poate il puneti pe viitorul sot sa se intereseze
Va multumesc.
Sarbatori fericite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor in crestere lelica lelica Buna seara,am si eu o intrebare....sunt divortata si am un copil minor in grija.Ma intereseaza daca pot sa plec din tara pe perioada sarbatorilor cu ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului niky_gabi niky_gabi buna, traiesc in concubinaj de 10 ani, am un copil cu barbatul acesta, vreau sa ma despart de el, iar el nu vrea sa imi lase custodia copilului, ce dreptur ... (vezi toată discuția)
Pasaport lorry10 lorry10 Buna ziua, as dori sa aflu conditiile pt eliberarea pasaportului pt fiul meu in varsta de opt ani.Am divortat de sotul meu,am castigat custodia copilului,am ... (vezi toată discuția)