buna, traiesc in concubinaj de 10 ani, am un copil cu barbatul acesta, vreau sa ma despart de el, iar el nu vrea sa imi lase custodia copilului, ce dreptur are in aceasta privinta, mentionez copilul are 5 ani. ms
Daca, copilul este recunoscut de tata aveti posibilitatea sa formulati actiune de incredintare a minorului catre instanta competenta.
Actiunea formulata se dovedeste cu urmatoarele probatorii:acte,interogatoriu,martori si ancheta sociala prin care se consluzioneaza asupra modului de crestere si educare a copilului de catre cei doi parinti si se concluzioneaza caruia dintre acestia urmeaza sa ii fie incredintat copilul
Daca minorul a implinit varsta de 10 ani,acesta va fi audiat de magistrati in Camera de consiliu cu privire la incredintare.
Daca tatal minorului figureaza in certificatul de nastere al acestuia, aveti posibilitatea sa solicitati instantei incredintarea minorului spre crestere si educare si stabilirea unei pensii in favoarea minorului si obligarea tatalui la plata acesteia.
Tatal la randul sau, poate solicita si el incredintarea minorului si obligarea dvs. la plata unei pensii in favoarea minorului.
In situatia in care minorul nu este incredintat tatalui, acesta are dreptul sa vegheze la cresterea si educarea minorului si sa aiba legaturi personale cu minorul, stabilite de comun acord sau prin intermediul instantei daca exista divergente asupra programului de vizitare al minorului.
Daca tatal minorului nu figureaza in certificatul de nastere, atunci acesta nu are nici un drept.
vreau tutele totala a copilului, cum anume se poate obtine asta, de ce dovezi am nevoie, care sunt cauzele in care se acorda tutela totala? si cum trebuie sa procedez dar faptul ca el are o stare financiara mai buna decar a mea.
Buna ziua
alinasebi
numele meu este d si am si io o intrebare dc puteti sa mi raspundeti am un copil in varsta de 2ani si nu sunt casatorita cu tatal copilului si nu ne intelegem ... (vezi toată discuția)