avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

buna, traiesc in concubinaj de 10 ani, am un copil cu barbatul acesta, vreau sa ma despart de el, iar el nu vrea sa imi lase custodia copilului, ce dreptur are in aceasta privinta, mentionez copilul are 5 ani. ms
Cel mai recent răspuns: niky_gabi , utilizator 23:22, 17 Octombrie 2010
Daca, copilul este recunoscut de tata aveti posibilitatea sa formulati actiune de incredintare a minorului catre instanta competenta.
Actiunea formulata se dovedeste cu urmatoarele probatorii:acte,interogatoriu,martori si ancheta sociala prin care se consluzioneaza asupra modului de crestere si educare a copilului de catre cei doi parinti si se concluzioneaza caruia dintre acestia urmeaza sa ii fie incredintat copilul
Daca minorul a implinit varsta de 10 ani,acesta va fi audiat de magistrati in Camera de consiliu cu privire la incredintare.
Daca tatal minorului figureaza in certificatul de nastere al acestuia, aveti posibilitatea sa solicitati instantei incredintarea minorului spre crestere si educare si stabilirea unei pensii in favoarea minorului si obligarea tatalui la plata acesteia.
Tatal la randul sau, poate solicita si el incredintarea minorului si obligarea dvs. la plata unei pensii in favoarea minorului.
In situatia in care minorul nu este incredintat tatalui, acesta are dreptul sa vegheze la cresterea si educarea minorului si sa aiba legaturi personale cu minorul, stabilite de comun acord sau prin intermediul instantei daca exista divergente asupra programului de vizitare al minorului.
Daca tatal minorului nu figureaza in certificatul de nastere, atunci acesta nu are nici un drept.
vreau tutele totala a copilului, cum anume se poate obtine asta, de ce dovezi am nevoie, care sunt cauzele in care se acorda tutela totala? si cum trebuie sa procedez dar faptul ca el are o stare financiara mai buna decar a mea.
nu vreau nimic de la el nici macar o pensie alimentara, sincer, imi vreau doar copilul, vreau sa il scot din tara
Ca sa-l scoate-ti din tara, va trebui ca tatal sa dea o declaratie la notar prin care este de acord sa paraseasca tara.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor adelin088 adelin088 Buna sant Dana si am o fetita in urma unui concubinaj dumnealui de la nasterea fetitei nu a contribuit cu nimic la cresterea si educarea fetei ; acum ... (vezi toată discuția)
Oare imi poate lua copilul? evelin2010 evelin2010 Buna seara, Sunt intro relatie de 8 ani iar acum avem un copil de 1 an,locuim impreuna dar nu suntem casatoriti,din cauza certurilor...vreau sa plec,dar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua alinasebi alinasebi numele meu este d si am si io o intrebare dc puteti sa mi raspundeti am un copil in varsta de 2ani si nu sunt casatorita cu tatal copilului si nu ne intelegem ... (vezi toată discuția)