avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... PFA ... card de debit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

PFA ... card de debit

Sunt PFA in cadrul caen 6619, intermediar servicii bancare si ni s-a spus de catre angajator ca este necesar sa facem un cont (card de debit) specific pentru PFA , deoarece ni s-a comunicat ca nu trebuie sa dupunem bani in acelasi cont de pfa .Contul sa ramana doar pentru pfa ca la sfarsit de an sa scoatem extrasul de cont pentru venitul anual . Ei spun ca este obligatoriu . asa este ?
Cel mai recent răspuns: madyfree1987 , utilizator 12:01, 6 Iunie 2009
Nu este obligatoriu decat in situatia in care dvs. beneficiati de un Pachet de produse si servicii financiare in componenta caruia intra si un astfel de card sau daca in contractul cu banca aveti prevazuta o astfel de caluza obligatorie. Pe de alta parte este recomandabil ca incasarile dvs pe PFA sa fie colectate intr-un cont separat, astfel va va fi mai usor sa va tineti evidentele contabile si sa intocmiti declaratiile de venit.
Dar daca eu emit factura catre companie si un exemplar ramane la mine , nu ar fi ok ? eu va multumesc mult pentu informatie.
Si as mai avea o intrebare , fiind PFA mi se retine 10 % la firma si 6 % platesc la sfarsit de an statului , dar eu vreau sa imi bag cheltuieli pentru impozitul de sfarsit de an . Nu ar fi normal ca si impozitul de 10 % luat de firma sa fie luat din profit mai putin cheltuielile . deoarece la sfarsit de an impozitul de 6 % mi se va lua din profitul fara cheltuieli???
Scuzati-mi exprimarea :) , va multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Freelancer in domeniul it: cum platesc impozitul pe venit? Catalin981 Catalin981 Buna ziua. As avea citeva intrebari, pentru cei care sint familiarizati cu domeniul, legate de plata impozitului pe venituri realizate din activitatea de ... (vezi toată discuția)
Pfa agent asigurari corneliao corneliao Anul trecut am fost colaborator la un broker de asigurare dar nu am avut incasari mari. anul acesta pt a continua sa fac asigurari trebuie sa fiu PFA? si daca ... (vezi toată discuția)
Neclaritati pfa cu norma venit varuma varuma Doresc sa-mi fac PFA in Brasov cu norma fixa de venit si am urmatoarele neclaritati: 1. Pe langa cei 16% impozit este obligatoriu sa platesc si ... (vezi toată discuția)