avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Un salariat a depus cerere de incetare CIM incepand cu data de 01.12.2014.

Apostila conducerii a fost cu respectarea preavizului de 20 de zile.

De cand se calculeaza perioada de preaviz: de la data depunerii cererii, 25.12.2014 sau de la 01.12.2014, data de la care a solicitat incetarea CIM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 26 Noiembrie 2014
Este vorba despre demisie sau despre o incetare a c.i.m. cu acordul partilor ?
Salariatul nu a specificat clar. A solicitat incetare CIM cu 01.12.2014 iar directorul a apostilat cu "de acord, cu respectarea termenului de preaviz din CIM"
Daca nu a specificat clar, atunci rezolutia directorului este eronata , intrucat nu se poate deduce ca este vorba despre o demisie.
Trebuie sa vorbiti cu angajatul respectiv si sa refaca cererea mentionand expres cum doreste incetarea c.i.m.
Multumesc mult pentru raspunsuri, dar eu nu pot contesta o apostila pusa. Cererea este considerata demisie.
Eu am spus ca preavizul incepe cu data de 01.12. de cand a solicitat incetarea. Alta parere este ca preavizul decurge incepand de ieri de cand a depus cererea. Aici va rog sa ma ajutati.

Preavizul incepe sa curga de la data de 01.12.2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de munca elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Am o situatie pe care nu stiu cum sa o gestionez: -angajatorul a avut 5 locuri de munca cu timp partial iar de la 01.12.2014 s-a decis sa le ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim prin acordul partilor luciapap luciapap La desfacerea CIM prin acordul partilor se da preaviz? Stiu ca la concediere, demisie este preaviz dar la acordul partilor este? Multumesc, sa aveti o zi ... (vezi toată discuția)
Demisie-art 81 pct 8 liveomars liveomars La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu ... (vezi toată discuția)