avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Un bun casat poate fi donat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Un bun casat poate fi donat?

Buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea situatie: o societate comerciala a casat un calculator, pe care vrea sa-l daruiasca unei familii sarace.

Din punctul meu de vedere, cu modificarile de la NCC nu ar mai fi o problema ca o societate comerciala sa "doneze" sub forma unui dar manual un bun, cu atat mai mult cu cat bunul respectiv este casat.

intrebarea mea este, din perspectiva documentatiei necesare pentru casare, daca se poate justifica lipsa din gestiune a respectivului calculator cu un proces verbal de predare primire a bunului (care ar justifica astfel traditiunea efectiva a bunului respectiv).

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: valeria.bisa , utilizator 13:52, 27 Noiembrie 2014
Un bun casat este disparut din evidentele contabile, deci puteti face ce doriti cu "ramasitele" lui- le puteti distruge sau dona. Se face proces- verbal de casare, unde se specifica ce se intampla cu componentele. Daca nu se distruge, nu se numeste casare, probabil l- ati amortizat complet, dar el exista in evidente si atunci in cedati ca atare si il scoateti din evidente.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa mijloc fix la inventar lyly-ana lyly-ana Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Societatea X a obtinut din productia proprie un nr.de ,,n\'\' mijloace fixe. Sunt amortizate in ... (vezi toată discuția)
Amortizare laptop cristian_conea cristian_conea Ca titular al unei Intrepr.Individ. am achizitionat un laptop in sept.2010 (mijloc fix). Am intocmit fisa mijlocului fix in care am precizat durata de ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe amortizate cum procedez iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Am sisteme PC ( asa apar in contabilitate) care cuprind: unitate calculator, monitor,tastatura si mous. Ele sunt complet amortizate si ... (vezi toată discuția)