avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cumparat de la executor - surpriza cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura

Ajutati-ma va rog ,
Povestea mea.
Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat sa spun ca apartamentul nu avea cadatsru - CF ) , in anul 2007 procuratura pune sechestru asigurator ( fostul propr judecat pentru inselaciune ) , in anul 2010 se vinde la licitatie dar fara a ma informa de acest sechestru si mai important de cat asta in actul de adjudecare nu se scrie nimic daca se vinde cu sau fara sarcini. Anul curent m-am gandit sa-i fac cadastru si depun actele la OCPI si surpriza sechestru, merg la procuratura si imi dau o hartie in care imi spun ca parcehtul trimite la judecatori dosarul si se desesizeaza . Dau hartia asta de la procuratura la OCPI si registratorul imi spune ca nu-i suficient , sa-i aduc de la judecatorie condamnarea sau cum se numeste finalul judecatii. Inca nu am intrat in posesia incheierii judecatii dar stiu ca in ea judecatoria zice ca se mentin masurile asiguratorii .!!!! CE POT FACE !!! .... mentionez ca totul a pornit de la executor care se pare ca nu a procedat corect si complet in actiunea de executare - si mi-a zis ca daca a aparut problema asta pe el NU-L INTERESEAZA , SA IES AFARA !!! #-o
Fara a se face un studiu de caz cu toate actele in fata si o analiza atenta a normelor juridice nu cred ca va veti putea lamuri.

Cazul dvs. trebuie analizat cu actele in fata.

In mod normal nu ar trebui sa se poata intampla astfel de situatii...
Din păcate, țin sa va anunț ca nicio banca in anul 2006, nu admitea sa pună ipoteca pe un imobil fără cadastru si intabulare! Este ceva necurat la mijloc!
Au apărut date noi, am reușit sa intru in posesia procesului verbal de împărățire a sumelor. Pe aceasta lista a fost si IPJ DROBERTA politia , cred ca nu se terminase judecata debitoarei si executorul a pus la dispoziția ipj 30000 Ron. Se pare ca numai instanță mai poate ridica sechestrul . o sa fac acțiune ininstanta.
Nu am inteles ceva, imobilul era ipotecat rang 1 ??sechestru asigurator rang 2??? si cu toate astea dv nu a-ti avut cunostinta de toate acestea?? cine a executat ??? care dintre creditori???
Cu ani in urma e adevarat ca unele banci puneau ipoteca pe imobile cu sau fara cadastru dar intabularea era facuta altfel nu exista inscrierea ca cartea funciara, cel putin asa am intalnit eu.
AlinCornea a scris:



In privinta plangerii cred ca trebuie sa astept sa-mi dea respingere de inscriere OCPI si atunci sa fac plangere ,


Asteptati sa vi se comunice incheierea de respingere a cererii,in baza careia formulati actiunea in instanta

Alte discuții în legătură

Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)
Casa sub sechestru vanduta de executori si nu poate fi intabulata popandrei popandrei Buna ziua, am o problema si va rog sa imi dati un sfat. am participat in cursul lunii decembrie 2013 la o licitatie imobiliara . In urma licitatiei am cumparat ... (vezi toată discuția)
Ridicare sechestru asigurator aditzu1979 aditzu1979 Buna seara.Am cumparat prin licitatie acum 1 an de zile un apartament care era ipotecat la o banca si avea sechestru asigurator de la parchet deoarece fosta ... (vezi toată discuția)