Exista posibilitiatea ca ulterior preluarii unei SC sa se constate o evaziune fiscala sau alta fapta de aceasta natura? este noul asociat (si administrator) raspunzator pt o eventuala evaziune constatata (descoperita)acum dar savarsita anterior datei cand a preluat societatea?
Chiar daca nu veti fi tras dvs la raspundere societatea nu va scapa de eventualele debite. Sa presupunem ca nu au fost inregistrate venituri in suma de 10000 lei, la un eventual control aceasta suma poate fi luata in calcul de fisc, calculat TVA, impozit pe venit sau profit + penalitati. Sumele vor fi datorate de societate si vor trebui achitate.
Nu stiu sa va spun daca noul administrator va fi considerat raspunzator de fapte dar debitele nu se vor sterge.
multumesc pt raspuns. Cum poate fi evitat acest lucru? Daca anterior preluarii se cere certificat fiscal (din care sa reiasa ca SC este la zi) sau avand in vedere ca ANAF n-a facut opozitie la cesiune este suficient pentru a absolvi noul administrator de plata debitelor?
Daca solicitati certificat fiscal puteti verifica debitele declarate si achitarea acestora precum si depunerea declaratiilor. Evaziunea fiscala de cele mai multe ori se concretizeaza prin nedeclararea sau diminuarea veniturilor sau "umflarea cheltuielior". Daca exista venituri nedeclarate administratia financiara nu are cum sa stie aceste lucru doar din declaratiile depuse .... deci certificatul fiscal va ajuta la obtinerea unor informatii dar este departe de a certifica ca totul este in regula.
Daca ANAF-ul nu face opozitie nu inseamna mare lucru.
Cred ca cea mai mare siguranta o puteti obtine prin solicitarea unui control de fond. In general nu se fac reverificari ale perioadelor verificate. Doar daca apar elemente noi.
Tva neachitat
eda_68
Buna ziua,
Societatea nu a achitat TVA (celelalte obligatii au fost achitate la zi in fiecare luna ) de 6 luni - pentru ca incasarile nu i-au permis si plata ... (vezi toată discuția)