avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica din partea unui politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica din partea unui politist

salut agresarea fizica de un orang al politiei cum se pedepseste daca am 4 zile de spitalizare...?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:41, 3 Decembrie 2014
Banuiesc ca va referiti la zilele de ingrijiri medicale trecute in CML.
ART. 296
Purtarea abuzivă
(1) Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.
ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Depinde, daca a facut-o pentru ca v-ati opus arestarii sau pentru ca amenintati alte persoane putea si sa va impuste si scapa nepedepsit. Doar nu trebuia sa se lase batut sau sa va lase sa fugiti de arest.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire persoana de catre agent de securitate danbcdro danbcdro Sunt agent de securitate echipaj mobil si fiind in timpul serviciului am lovit o persoana care necesita 5-6 zile de ingrijiri medicale Acesta a facut plangere ... (vezi toată discuția)
Cod penal art.180 Marcel_123 Marcel_123 La servici m-am batut cu un coleg ,l-am lovit din gresala la cot si el a dat cu pumnu si cu alte obiecte . acum daca el depune plangere ce se va intampla (vezi toată discuția)
Agresiune Stephany2017 Stephany2017 Cat e amenda pentru agresiune verbala si fizica? (vezi toată discuția)