avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deranjarea linistii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deranjarea linistii publice

buna ziua .am si eu o intrebare ,m-am mutat de curand si am o problema cu un vecin il deranjeaza chiar si mersul prin casa ,aseara de exemplu fetita mea de 3 ani se uita la besene destul de incet era ceasul ora 10 ,30cand m-am trezit cu politia la usa .ca am reclamatie legat de galagie ca ascult muzica foarte tare si le-am explicat le-am aratat politailor ca nu este muzica este doar fetita mea care se uita la desene nu mi-au facut nimic dar problema mea este cum pot sa il potolesc pe acest vecin ma opreste in fiecare zi pe strada ma simt hartuita imi este frica de el puteti sa imi spuneti si mie legal ce drepturi am ce pot face multumesc ata timp cat eu chiar nu fac tot ce spune el .si programul legal de liniste care este ..?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:35, 1 Decembrie 2014
ART. 2 LEGEA 61/1991
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
..................................
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00 - 8,00 şi 13,00 - 14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
........................................
Daca apelurile vecinului sunt neintemeiate, este posibil ca politia sa il va amendeze pe el.
Initial incercati sa discutati cu respectivul
Aveti dreptul sa formulati plangere la politie impotriva acestuia-in cazul in care detineti probe temeinice care sa va sustina acuzele referitoare la hartuiala
Ati facut o greseala pe care o fac foarte multi: ati deschis politistilor! Nici procurorii (exceptand situatiile bine definite, dar aici nu-i cazul!) nu va deranjeaza dupa ora 10 seara. Cat despre poftitul in casa... alta greseala!
Pe vecin nu-l veti potoli scriind aici sau aiurea, pe vecin il linistiti consultandu-va cu un avocat si pregatind pas cu pas conditiile care vor sta la baza unui dosar inaintat instantei si in care dosar sa aveti sanse mari de reusita.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
Admin, administrator
DlGoe a scris:


pregatind pas cu pas conditiile care vor sta la baza unui dosar inaintat instantei


Care ar fi,in opinia dvs,obiectul actiunii adresate instantei de judecata ?

grill a scris:
...aseara de exemplu fetita mea de 3 ani se uita la besene destul de incet era ceasul ora 10 ,30cand m-am trezit cu politia la usa

Pai vedeti ca nu e in regula. Copiii trebuie sa fie adormiti ceva mai devreme si nu sa depaseasca ora 22.00, indiferent ca se uita la desene, se joaca...
Apoi, asa cum s-a mentionat mai sus chiar legea prevede ca dupa ora 22.00 este interzis zgomotul... Asa ca vecinul a apelat la politie pentru ca el a fost deranjat de zgomot, iar legea era de partea lui.
Cat despre deschis usa politiei, eu sugerez oricui sa deschida usa pentru ca in acest fel lucrurile se verifica si se mai aplaneaza asa cum s-a intamplat in acest caz. Altfel primeati invitatie la sediul politiei, pierdeati vremea si nici nu puteati convinge politistii ca a fost doar zgomotul creat de un desen animat.
Discutati cu vecinul si aveti grija de copil sa doarma mai devreme impacand astfel vecinul si crescand un copil sanatos prin somnul seara devreme. O sa aiba toata viata de invatat, de muncit si rar va prinde momente cand sa poata dormi mai devreme. Acum e momentul.


Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare la zi Dana Deea Dana Deea Buna ziua...imi puteti spune va rog care este ultima lege in vigoare pentru ca in anumite articole gasesc intervalul 7.00- 22.00 sau 8.00 - 23.00. Se respecta ... (vezi toată discuția)
Program de liniste!!! selenamatake selenamatake Buna seara! Care ar trebui sa fie programul de liniste intr-un bloc? Si ce putem face daca acesta nu se respecta? Au afisat de curand un program de liniste ... (vezi toată discuția)
Orele legale de liniste Iuliana 24 Iuliana 24 Buna seara Care sunt orele in care nu se pot face activitati ce deranjeaza vecinii,aceasta intrebare o pun atat pt weekend cat si in cursul ... (vezi toată discuția)