Suntem in prezenta unui contract sinalagmatic , unde trebuie respectata cerinta multiplului exemplar , asa incat acest contract sa fie redactat in atatea exemplare cate parti cu interese contrare sunt.
"Chitanta de mana" , poate , de asemenea , respecta regula de mai sus , insa nu exista vreo obligatie legala in acest sens.
Va sfatuiesc sa nu recurgeti , dumneavoastra, la intocmirea acestei "chitante de mana", intrucat, din lipsa de informatie juridica , s-ar putea sa creati o situatie care sa va prejudicieze chiar pe dumneavoastra.
In cazul unor disensiuni , in vederea recuperarii imprumutului , trebuie sa existe martori , eventual alte inscrisuri(ca mijloace de proba prezentate instantei)
Contractul de imprumut poate fi incheiat , ca act sub semnatura privata , solo consensu , doar prin simplul acord de vointa al partilor contractante.(fara vreo alta formalitate).Sigur ca acesta poate imbraca forma autentica , daca este incheiat in fata notarului , sau poate fi incheiat avand sprijnul si consilierea unui avocat.
Asa ca va sfatuiesc sa adoptati o situatie mai putin confuzionanta , iata un model de contract de imprumut :
[ link extern ]
Sau , pentru a sti cu exactitate efectele acestui
contract , drepturile si obligatiile partilor contractante, sa apelati la un avocat.