avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare drepturi

Buna seara.
Ma numesc Felicia si as dori sa va pun si eu o intrebare.Daca sotul meu a decedat subit in iulie 2014 mai are dreptul la banii pe care ii da guvernul profesorilor pe anii 2009-2011 sau acest drept il au doar cei care si-au cerut in instanta drepturile. Daca are acest drep, eu ca sotie a lui pot cere scolii unde a functionat ca profesor acesti bani?

Va multumesc anticipat
Felicia
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:58, 4 Decembrie 2014
Sotul dvs a obtinut o hotarare judecatoreasca , in acest sens?
Cu tot regretul nu stiu sa va spun, ca el a decedat subit si eu nu stiu nimic, dar am inteles de la TV ca toti profesori primesc acesti bani, nu numai cei care au hotarare judecatoreasca.

Cu stima
Felys
Este vorba numai despre cei care au o hotarare judecatoreasca in acest sens.

Daca sotul dvs nu are un astfel de act, atunci nu aveti cum sa solicitati asa ceva.
Am vorbit cu scoala unde a predat sotul meu si mi-a confirmat de la secretariat ca el renuntase la statutul de membru de sindicat si nu primeste acesti bani.Dar mie mi se pare o nedreptate acest lucru, pentru ca si lui ca si membrilor de sindicat i sau retinut acesti bani.Ce as putea eu sa fac pentru a obtine acest drept tinand cont ca a avut peste 30 de ani la catedra.
Va multumesc.
Nu prea mai aveti ce sa faceti.

Cand s-a exercitat actiunea in instanta era trecut in lista celor care au promovat actiunea?
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu cristaandreea cristaandreea Sunt educatoare la o gradinita cu program normal din judetul Dambovita.Sunt titulara pe post din anul 2008(luna iulie), in luna august 2008 am ramas in ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca Mihaila Doina Mihaila Doina Buna ziua, Sunt profesor de informatica si educatie tehnologica din judetul Suceava. Am fost profesor titular la Sc. nr. 10 din Suceava, dar am avut ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 Analatis Analatis Sunt profesor titular la un liceu care, platit per capita elev, are bani sa plateasca diferente de salariu castigate in instanta de sindicatul scolii. Eu sunt ... (vezi toată discuția)