avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie si salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie si salariu

Buna ziua. As dori sa stiu potrivit legii care permite cumulul pensiei cu salariul, cine face exceptie de la aceasta? Si aici ma refer la ideea ca dupa ce a lucrat ca infirmiera in cadrul unui spital militar, persoanei in cauza, i s-a spus ca poate lucra in continuare doar daca dupa ce iese la pensie isi va deschide un PFA si va avea practic contract de colaborare. Lucru ce mi se pare destul de riscant, caci angajatorul poate renunta oricand la serviciile tale si sa ramai cu un PFA deschis, nemaiavand apoi bani sa il inchizi. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 2 Decembrie 2014
Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede :
Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pensionar otto2009 otto2009 Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Angajare, sau pfa cu pensie de urmas kosanorbi kosanorbi Buna ziua! Sunt student anul 2, si am pensie de urmas. Vroiam sa stiu ca daca ma angajez sau daca fac PFA, imi pierd pensia? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)