avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare transformare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare transformare post

Buna seara. Am o nelamurire: in anul 2008 am fost incadrata ca referent contractual su atributii de asistenta sociala la o primarie cu studii medii. In anul 2012 am absolvit studii superioare, dar nu in domeniu, iar in anul 2014 am absolvit studii de masterat Asistenta Sociala. Intre timp postul a fost transformat in functie publica. Intrebarea mea este daca postul pe care il ocup poate fi transformat prin post cu studii superioare si daca pot fi incadrata cu studii superioare, conform carei legi si care ar fi salariul pe care ar trebui sa il primesc!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 21:37, 2 Decembrie 2014
Postul poate fi transformat in post cu studii superioare , in conditiile legii.

O problema care se pune este daca vi s-ar cere studii superioare in domeniu? In aceste conditii , nu cred ca puteti participa la examenul/concursul respectiv.
pai faptul ca am cursuri de licenta si apoi de master in domeniu nu ma avantajeaza cu nimic?si daca se transforma postul trebuie sa se organizeze concurs?
Nu stiu in ce masura va ajuta atat timp cat nu cunoastem conditiile ocuparii acelui post.

Legislaţia în vigoare prevede posibilitatea transformării postului contractual deţinut de un angajat, din studii medii / studii superioare de scurtă durată într-un post cu studii superioare, în măsura în care, în timpul exercitării contractului individual de muncă aferent funcţiei deţinute cu studii medii /studii superioare de scurtă durată, acesta a absolvit studii universitare (superioare), în specialitatea în care angajatul îşi desfăşoară activitatea.

Transformarea unui post, ca si conditiile cerute pentru concurs (daca e cazul) raman la latitudinea angajatorului - institutie publica, care trebuie sa respecte la randul sau legea in domeniu. Angajatorul NU este obligat sa transforme postul, desi ati avea dreptul sa fiti promovat(a).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ce se poate face sa promovez din clasa ii-a, in clasa ... vladilinca vladilinca Buna ziua. Ce se poate face sa promovez din clasa II-a, in clasa I-a/consilier superior? -angajat din 2006 referent specialitate superior(subinginer-15 ani ... (vezi toată discuția)
Salarizarea personalului contractual din administratia publica dupa finalizarea studiilor superioare Gheorghe Giura Gheorghe Giura In prezent sunt incadrat ca referent I la o primarie din mediul rural compartimentul contabilitate studii medii. In iulie voi absolvi Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)