avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare persoana fizica, creditor in faliment
Discuție deschisă în Executare silită

Executare persoana fizica, creditor in faliment

1. O persoana fizica ce a primit decizie definitiva si irevocabila cu privire la executarea silita a unui debit - catre o societate aflata in faliment din 2010 - ce sanse are sa scape de plata datoriei? (falimentul a fost o solutie "de compromis" - e vorba despre o societate ce furniza agent termic, ulterior s-a infiintat o societate cu alt nume)
2.Daca datoria trebuie platita obligatoriu, cu cine si in ce conditii se poate "negocia" valoarea retinerilor lunare (poprirea) din venitul reprezentat de salariu?
3. In ce conditii se poate amana punerea in practica a executarii?

Multumesc
Claudia
Cel mai recent răspuns: Mariana Lazar , Avocat 11:55, 4 Decembrie 2014
daca firma aflata in faliment este creditorul, iar dvs sunteti debitor, problema trebuie discutata cu administratorul judiciar.
aveti posibilitatea de a plati de buna-voie suma potrivit intelegerii dvs. cu creditorul (plata esalonata, daca acesta este de acord), altfel administratorul judiciar poate sa solicite punerea in executare silita a titlului.
1. multumesc pentru raspuns, asta este speta - creditorul este in faliment
2. in situatia in care se ajunge la executare silita - cum poate fi "negociata" poprirea pe salariu (acesta fiind singurul venit)? in lege scrie "pana" la o treime din venituri - se va tine cont de valoarea ratelor pe care le are debitorul la alte institurii, cosul zilnic, nr de pers, etc?
nu se iau in considerare cheltuielile mentionate de dvs; puteti negocia cu creditorul plata esalonata a datoriei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pt cheluielile de judecata in proces cu banca IanisCump IanisCump Buna ziua! Am avut un proces cu banca, pe care l-am pierdut, trebuie sa achit cheltuielile de judecata 10.500 lei. Am primit notificare de la banca sa achit ... (vezi toată discuția)
Credite bancare neachitate- limita poprire pe salariu luiza78 luiza78 Buna ziua, As dori sa aflu daca exista o limita a veniturilor nete de la care creditorii au dreptul sa puna poprire pe venituri in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de executare silita?? tusu tusu Buna ziua, in ianuarie 2015 am luat un imprumut de[b] 400 [/b]de lei de la o societate gen \\"credit pana la salariu\\", cu dobanzi enorme. in fine, trebuia ... (vezi toată discuția)