avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hartuiti de vecini din cauza copilului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hartuiti de vecini din cauza copilului

Buna ziua,
sunt mamica unui baietel de 1,3 ani si locuim intr-un bloc din placi de beton situat in sectorul 4. Din momentul in care copilul a inceput sa mearga de-a buselea si apoi in picioare, suntem intr-un scandal continuu cu vecinii de la parter, adica de sub noi. Ei sunt in varsta si nu suporta sa auda nici musca dar mai ales mersul baietelului meu si momentele in care se joaca. mentionez ca desi copilul a inceput sa mearga f tarziu si mi-a fost recomandat premergatorul, nu l-am folosit de frica lor. Copilul nu are bicicleta sau alte jucarii similare, se joaca cu lego, masinute, telefoanele de jucarie...etc. La primul pas mai apasat pe care il face, la prima jucarie aruncata, la prima cazatura, in secunda doi incepe sa tipe la noi, sa ne ameninte ca o sa cheme politia, ne dracuie si injura ca la usa cortului. Tipa la mine cd plec la servici de pe geam...sa ne potolim cu bubuiturile. I-am explicat ca este copilul dar degeaba. Acesti vecini ne-au facut viata un chin de zeci de ani, eu, sotul si mama mergem in varfuri prin casa , tot ca sa evitam cearta dar unui copil asa mic nu am ce sa ii explic. Noi nu avem voie sa avem musafiri pt ca daca vorbim un pic mai tare sau sunt oameni neobisnuiti sa calce asa ca noi, imediat coic-coic in teava si urlete de genu "baaa cand va potoliti?". Doamne fereste sa vina cineva in vizita si sa aibe copil . Va rog sa imi spuneti ce pot face? M-as muta cu placere la curte dar nu imi permit momentan .
S-a ajuns la actuala situatie pt. ca ati tolerat zeci de ani sicanele unor batrani decrepiti! Mergeti normal, apasat si cu fruntea sus! Poate pt. d-voastra e tarziu, dar macar copilul sa se dezvolte normal. Ce vreti, sa-l cresteti ca pe un....punct.
Lasati-i sa va reclame unde vor! Daca mai va gasiti aliati cativa vecini, unu-doi (batranii de acest gen sunt la cutite cu toata lumea!), in cateva luni ii puneti cu botul pe labe.
Un sfat, doua mai precis:
-nu deschideti sub niciun motiv usa apartamentului politistilor, de orice fel/grad ar fi!
Daca insista cu bocancii in usa (sunt ce sunt, intelegeti-i) spuneti-le sa va lase o invitatie in cutia postala
. Asa aveti o dovada ca au trecut pe la d-voastra. Personal m-as prezenta la politie (nationala, locala) insotita de un avocat, va recomand sa alegeti o femeie. Femeile n-au facut armata (cu unele exceptii!) si nu au reflexul ostasesc de a sta drepti cand vad o uniforma. Si sunt mult mai bataioase decat barbatii!
-daca va insulta batranii cand iesiti/intrati in bloc, sub niciun motiv nu raspundeti! Sub niciun motiv nu intrati in vorba cu ei
Si nu mai fiti timorata, nu-i dracu' asa negru :D
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator
Va inteleg dificultatile prin care treceti.
Blocurile au fost construite fara izolatii fonice,dupa aceea cand au fost date in folosinta in regimul trecut proprietarii,locatarii aveau aproximativ aceeasi varsta,copii au crescut impreuna .
Nu puteti sa le gasiti vini ca sunt batrani sau ca nu mai pot accepta zgomotele de la joaca copilului.
Acoperiti-va locul de joaca cu o mocheta,intrebati vecinii unde este spatiu care nu deranjeaza.
Faptul ca este copil nu este o scuza.Nici unde in lume nu este acceptat sa fii deranjat.

Pentru dl.Goe,din educatie face parte si respectul.
Multumesc pt sfaturi dna Mariana. Tin sa va precizez ca am covoare si mocheta peste tot in casa iar copilul nu il pot tine inchis doar intr-o camera. Referitor la remarca dvs ca niciunde in lume nu se accepta sa fii deranjat, va contrazic. Am studiat problema si am discutat cu prieteni care au copii mici si locuiesc la bloc, de pilda, in Marea Britanie nici nu se pune problema sa faci scandal sau sa iti injuri vecinii pt ca te simti deranjat de un copil de 1 an. Si se aude si acolo destul de tare. Nu am pus muzica, nu am dat nici macar o petrecere toata viata, am stat cu frica in san ca sa nu deranjez. Puteti sa imi spuneti cum explici unui copil de 1 an si 3 luni sa nu mai mearga, sa nu mai arunce cu jucarii etc? Baietelul meu nu stie decat 3 cuvinte...mama, papa si apa.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
Paula2014, utilizator
puneti-va si in situatia lor... respectati orele de liniste si nu o sa va deranjeze cu politia.
pana de curand am fost pus aproape in aceeasi situatie cu cea a batranilor :)
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
fritzman, utilizator
Cum incep sa urle si sa injure inregistrati cu telefonul si apoi le aratati ca ii inregistrati. Asta in caz ca va deschid proces sau cheama politia ca sa aveti dovada cine urla. In rest nu ii bagati in seama niciodata cu nimic, faceti ca nu exista, doar sa ii filmati. Daca va ataca insa fizic deja e altceva, va puteti apara si aveti si filmat.

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecina annadode annadode Va rog frumos sa imi spune-ti si mie daca pot primi amenda in cazul in care vecina mea draga suna la politie fiindca copii mei in varsta de 2 si 3 ani mai fug ... (vezi toată discuția)
Vecini "deranjati" de noi. bună ziua! ne-am mutat de 5 ani intr-un ... gabrielle_24 gabrielle_24 Vecini \"deranjati\" de noi. Bună ziua! Ne-am mutat de 5 ani intr-un apartament achiziționat prin rate. În blocul în care locuim suntem singura familie ... (vezi toată discuția)
Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)