avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Proiect cu fonduri structurale cu finantare anulata ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Proiect cu fonduri structurale cu finantare anulata fara culpa beneficiarului

Buna ziua,
Doresc sa supun atentiei dumneavoastra un caz mai delicat pentru care va solicit ajutorul.
O cunostinta de a mea a cumparat in anul 2012 un proiect pentru o ferma finantata partial cu fonduri europene. Proiectul a fost aprobat spre finantare in anul 2009.
La vremea respectiva, vechiul propietar/ beneficiar, a depus toate documentele solicitate, plus documentele suplimentare solicitate pe parcursul analizei proiectului. Proiectul a fost fost selectat, s-a incheiat contractul de finantare si apoi s-au desfasurat procedurile de licitatie si executie toate cu avizul si aprobarea FEADR conform cerintelor.
S-a trecut la constructie fermei, pentru o investitie de 2 mil EUR, iar investitia este relizata in proportie de aprox 85%. In tot acest timp s-au depus 2 cereri de decontare care s-au aprobat si decontat.
In urma cu trei luni insa beneficiarul a primit o instiintare ca, contractul de finantere se anuleaza, iar partea de cofinantare se retrage doarece la un control suplimentar al documentelor depuse in anul 2009 s-a contatat ca proiectul nu indeplinea conditiile pentru acordarea punctajuluii necesar pentru a-l face eligibil. ( Se acorda un punctaj suplimentar pentru fermele care produceau si furaj din surse proprii si aveau o moara proprie pentru producerea furajului).
Asa cum reiese din analiza comisiei de control este adevarat ca din documentele depuse in anul 2009 nu reiesea ca ferma indeplineste conditiile pentru obtinerea punctajului suplimentar intrucat nu avea inclusa partea necesara obtinerii punctajului suplimentar.
Cu toate acestea punctajul a fost acordat de comisia de analiza a proiectelor.
(proiectul a fost evaluat in trei comisii pana la aprobare, la nivel local, regional, si national)
Acum beneficiarul se afla in situatua de a avea o investitie de aproape 2 mil de EUR, inca ne functionala, de a avea toate bunurile ipotecate la banca, iar in urma deciziei de anulare a contractului de a avea proprire pe toate conturile personale.
Intrebarea este ce poate face aceasta persona pentru a iesi din impas, si a-si recupera partea de cofinantare cuvenita conform contarctului de finantare, intrucat nu este culpa sa ca proiectul a fost evaluat gresit la momentul depunerii si aprobarii?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
Radu B, utilizator

Alte discuții în legătură

Proiect cu fonduri structurale cu finantare anulata la reverificarea eligibilitatii Radu B Radu B Buna ziua, Doresc sa supun atentiei dumneavoastra un caz mai delicat pentru care va solicit ajutorul. O cunostinta de a mea a cumparat in anul 2012 un ... (vezi toată discuția)
Finantare pentru utilaje agricole! florinsadova florinsadova Va rog sa ma scuzati daca aceasta intrebare nu i-si gaseste locul in acest site>Exista proiecte tip pentru achizitionarea unui tractor? (vezi toată discuția)
Feadr masura 312 doru comanici doru comanici Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru masura 312 trebuie sa faci dovada ca ai cei 30% cota de participare la finantarea unui proiect. Cu stima (vezi toată discuția)