avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in munca ca persoana cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in munca ca persoana cu handicap

Barbat persoana cu handicap accentuat din 1996 actualmente pers. cu handicap accentuat permanent , am vechime 7 ani si 2 luni , norma intreada - 8 ore . Cu vechimea asta daca ies la pensie de invaliditate , ce pensie o sa primesc ? In afara de pensia de 350 de ron mi se adaoga si cei 7 ani si 2 luni munciti cu contract de munca ? Multumesc mult de raspuns
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:43, 4 Decembrie 2014
Daca veti fi incadrat intr-un grad de invaliditate,doar cei 7 ani si 2 luni vor intra in calculul punctajului mediu anual.
Veti primi indemnizatia minima pentru pensionari.
Pensia de invaliditate(indemnizatia minima pentru pensionari)se poate cumula cu indemnizatia de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pensii se maresc de la 1 iulie 2017 si care este cuantumul efectv al indexarii acestora ? sharky48 sharky48 Buna ziua ! As vrea sa stiu mai exact,daca pensia de invaliditate si indemnizatia de handicap se maresc de la 1 iulie 2017 si care este valoarea efectiva a ... (vezi toată discuția)
Pensionare melenteadrian melenteadrian buna ziua mam pensionat de curaind am gradul 2 handicap accentuat si din cauze medicale am renuntat la servici am pensie de invaliditate si mai am si 5 de ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu 4 ore. netsky netsky Buna ziua!Sufar de schizofrenie.Am certificat de handicap grad accentuat.Lucrez de 9 ani intr un magazin.Ma simt din ce in ce mai rau.Nu mai rezist 8 ore.As ... (vezi toată discuția)