avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sistarea pensiei de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sistarea pensiei de invaliditate

Pe 7.10.2014 mi-am depus cererea de pensionare ,p.de invaliditate grad2 iar pe 19.11.2014mi-a venit decizia de pensionare.In data de 9.09.2014 am vandut niste actiuni (de la marea privatizare din 1990)si am luat pe 12.09.2014 suma de 560 ron.Intrebarea mea este daca aceasta suma de 560 ron este venit si poate duce la sistarea pensiei cu rambursarea sumelor primite(nu am primit nimic pana acum).?Aceasta suma de 560ron am luat-o cu 1 luna inainte de depunerea dosarului de pensionare.In 2015 voi declara la fisc suma de 560ron ca venit(din aceasta suma doar 270ron este profit pt care voi plati impozit)
Cel mai recent răspuns: danmarius69 , utilizator 17:34, 8 Decembrie 2014
Venitul din vanzarea actiunilor nu este un venit pentru care asigurarea este obligatorie deci el se poate cumula cu pensia de invaliditate.
Am fost la Casa pensiei si am intrebat.Venitul din vanzarea de actiuni este venit si ca urmar duce la sistarea pensiei de invaliditte grad 2.Nu mi-am pierdut pensia pt ca tranzactia a avut loc pe 9 septembrie iar cererea am facut-o pe 7/10/2014.Va multumec!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie eliberare medicamente compensate elenamm elenamm Buna ziua! Am o situatie in familie pentru care incerc sa gasesc o solutie. Mama mea are o pensie de 560 ron /luna si beneficieaza de medicamente compensate ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensia de invaliditate ?? gorjeanul gorjeanul in luna martie mi s-a transmis la banca unde am cardul de pensie o poprire de catre un executor judecatoresc...am discutat cu executorul caruia i-am transmis ... (vezi toată discuția)
Impozit pe actiuni la bvb lemia50 lemia50 Buna seara.Am urmatoarele intrebari. Am un certificat de investitor (din acelea date dupa 1990 la toata lumea) depus la in SIF.Acum vreau sa-l vand la BVB si ... (vezi toată discuția)