buna seara
va rog sa ma ajutati cu o informatie.am o firma neplatitoare de tva si am ctr de comodat pe masina. as vrea sa stiu cum se baga cheltuielile pt masina - combustibil , asigurari, schimb etc?
am citit ca ar fi doar 50 % din valoarea bonului sau facturii. daca este asa - pe registru se trece doar jumatate din suma?
eventual daca se poate sa mi dati si articolul din cf unde scrie cum trebuie facut .
multumesc
t) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv in scopul activitatii economice, cu o masa totala maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului.
Prin cheltuieli cu autoturismele se intelege orice cheltuieli direct atribuibile unui vehicul, cum sunt cheltuielile de reparatii, de intretinere, cheltuielile cu lubrifianti, cu piese de schimb, cheltuielile cu combustibilul utilizat pentru functionarea vehiculului
Chiar daca e platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, deductibilitatea cheltuielilor trebuie avuta in vedere la calculul dividendelor (daca e cazul)
Nu e o regula daca o firma neplatitoare de TVA sa fie si platitoare de impozit pe venit.
Daca veniturile realizate sunt mai mari de 65.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta va plati impozit de profit de 16%. Calculul si plata impozitului pe profit se efectueaza incepand cu trimestrul in care s-a depasit oricare dintrele limitele prevazute anterior, luandu-se in considerare veniturile si cheltuielile realizate de la inceputului anului fiscal.
Acesta este un caz, cred ca mai sunt si altele.