avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cheltuieli deductibile masina
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cheltuieli deductibile masina

buna seara
va rog sa ma ajutati cu o informatie.am o firma neplatitoare de tva si am ctr de comodat pe masina. as vrea sa stiu cum se baga cheltuielile pt masina - combustibil , asigurari, schimb etc?
am citit ca ar fi doar 50 % din valoarea bonului sau facturii. daca este asa - pe registru se trece doar jumatate din suma?
eventual daca se poate sa mi dati si articolul din cf unde scrie cum trebuie facut .
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 11:55, 8 Decembrie 2014
@smartbiz
Da. Impozitul pe dividende se calculeaza la rezultatul contabil nu la rezultatul fiscal. Sigur ca mai exista si situati in care se achita niste cheltuieli personale ale admin. sau asoc. dar ma indoiesc ca se poate spune asa ceva despre acel 50% din benzina. Daca ar fi fost asa atunci ar fi trebuit ca 100% sa fie considerat dividend.

@horatiusasu
Nu am vazut postarea dvs decat azi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in ctb a rovinietei kristinikk kristinikk Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, cu inregistrarile contabile pentru achizitia unei roviniete, in situatia in care societatea se incadreaza in situatia ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere stefanitaorzan stefanitaorzan Buna seara Sunt administrator in doua societati cu activitati diferite. Una din societati are nevoie de un autoturism. As putea inchiria contra cost unul din ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate 50% si foile de parcurs sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in chestiunea cu deducerea impozitului pe venit pentru chelt. cu auotvehicule. Subiectul in cauza este un SRL, ... (vezi toată discuția)