avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Preluare imobil in contul creantei
Discuție deschisă în Executare silită

Preluare imobil in contul creantei

Buna ziua
Detin o creanta garantata cu ipoteca imobiliara rang I.
Datorita faptului ca debitorul nu si-a indeplinit obligatiile de plata am hotarat sa pun in executare creanta prin executarea silita a imobilului ipotecat.
In extrasul de CF dupa notarea efectuata de mine (ipoteca de rang I) apare inscris ANAF cu sechestru (ipoteca legala).
Dupa mai multe publicatii fara licitatori am hotarat sa recurg la preluarea imobilului in contul creantei la pretul de 75% din pretul de evaluare.
In acest caz sunt obligat sa depun si suma pe care ANAF o are de recuperat de la debitorul meu ? (tinand cont ca eu nu am recuperat chiar si asa debitul integral).
Este intemeiata solicitarea executorului de a ma obliga sa depun eu banii datorati de debitor catre ANAF?

Astept cu deosedit interes opinia dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:47, 6 Decembrie 2014
Nu, chiar daca s-ar fi vandut la licitatie altuia, tot dvs ati fi luat banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare imobil executat silit mary_stoica mary_stoica Buna seara, Am nevoie de lamuriri in urmatoarea situatie: Un creditor initiaza executarea unui imobil. In urma vanzarii la licitatie, imobilul a fost ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil ipotecat prin depunerea creantei in contul pretului CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Doresc sa incep executarea silita a unui debitor, ce detine un imobil ce are inscrisa o ipoteca de rang I pt. suma de 70.000, in favoarea unei ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)