avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Urgent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Urgent

Buna seara. Sunt tatic. Am intrat in concediul pentru ingrijirea copilului. Am stat o luna acasa, dupa care m-am reintors la lucru. Am bagat actele la primarie pentru stimulentul de insertie. Iar banii pentru luna stata acasa a venit mai tarziu, apoi a venit si stimulentul de insertie din urma. Doar ca s-a gresit si mi-a dat mai multi bani.
Dupa care ei au observat, si urmatoarea luna am vazut ca in loc sa imi vina cei 500 lei, au venit mai putini cu 165lei. A venit un plic de la Agentia Nationala pentru Plati si Insectie Sociala, ca mi s-a dat mai multi bani si ca mi se va trage o anumita suma de bani pe luna, pana se va recupera banii dati in plus. Luna urmatoarea la fel a venit mai putin de 500lei. Apoi am vazut ca vor baga legea amnistierii si ca nu ne mai trage banii, pe care cei de la Sociale au gresit. A venit luna octombrie, mi-a venit tot mai putin de 500 lei insertia. Luna Noiembrie la fel. Am cautat pe internet, si am vazut ca legea amnistierii a fost aprobata, si ca de la 1 octombrie nu mai au voie sa ne traga vreun ban.

De ce inca mi se trage bani?

Mia venit in luna decembrie un plic de la Agentia Nationala pentru Plati si Insectie Sociala, cum ca, s-a tras x Ron, si ca mai trebuie sa traga y Ron. Si ca trebuie sa ii platesc in termen de 5 zile.

Cum sa platesc o suma mare in termen de 5 zile, si pana acuma imi tragea lunar o anumita suma din acei 500 Ron, insertia.

Am umblat la multe institutii si toti m-au tirmis de colo colo. Am fost in luna Noiembrie la Agentia Nationala pentru Plati si Insectie Sociala , si ei mi-au spus ca la ei nu este legea amnistierii.
Am fost luna asta iarasi la ei, si mi-au spus ca legea sa bagat, dar inca trebuie sa mai astetpe, ca nu se stie inca la cine nu mai trage banii si la cine mai trage. Si mi-au spus ca, sigur mie imi vor trage, ca legea nu este pentru mine. De ce? Eu nu am depus acte false. Ei sunt de vina ca au gresit.

Si mi-au mai spus ca sa fac sa platesc suma ramasa in termen de 5 zile. Ca apoi o sa deie cazul la cei de la Finante, si ca se va majora.

De ce sa se majoreze? Adica ei gresesc, si apoi vor ca eu sa le dau si bani in plus?

Vreau un raspuns urgent la toate intrebarile de mai sus. Vreau o lamurire. Vreau sa stiu unde trebuie sa ma duc sa rezolv aceasta problema. Daca nu se poate nicicum, voi merge in instanta. Nu este corect sa platesc eu pentru greserile altora.

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie 2016 OanaelenaDumitru OanaelenaDumitru Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine , va rog, cu o neclaritate pe care o am? Am optat initial pentru concediu de crestere copil pana la 1 an. Am primit ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie ContSters195757 ContSters195757 salut am sa incep printr-o scurta poveste,pt a se intelege mai exact sotia mea nu lucra inainte de a ramane insarcinata deci la nastere nu a primit nici-un ... (vezi toată discuția)
Returnare bani din indemnizatie mielug mielug Buna Ziua am beneficiat de indemnizatie crestere copil timp de 23 de luni , iar la jumatatea lunii 23 am inceput munca , depunandu-mi actele pentru acea ... (vezi toată discuția)