avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informare - neintelegeri intre soti - invitatie la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informare - neintelegeri intre soti - invitatie la politie

sotul meu a facut o plangere la politia ploiesti..sectia 3...precum l=am dat afara din casa.....doamna care a preluat plangerea m-a sunt sa ma inormeze dar totodata l-a informat si pe sotul meu la ce ora ma prezint eu la sectie si ziua ...fara sa ia in considerare ca poate este un om periculos,,ceea ce si este......este legal ce a facut dna politista?
Cel mai recent răspuns: kryss72 , utilizator 19:07, 12 Decembrie 2014
E nu doar legal ci si indicat cand se doreste stabilirea adevarului. Trebuia sa ii mentionati la telefon ca e un om periculos. Oricum nu o sa va atace de fata cu politistii. Puteti sa va plangeti atunci de aceste aspecte si sa cereti sa parasiti sectia de politie mai devreme, pentru a fi in siguranta. Dar daca situatia e chiar atat de grava puteti cere ordin de restrictie.
multumesc pt raspuns!
nu ma va ataca de fata cu politistii.dar ma poate urmari apoi...si asa ma amninta ca mor de mana lui.....eu nu am facut plangere crezand ca putem divorta in termeni amiabili,,dar maine voi depune si eu plangerea mea
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator
Pe langa plagere, faceti demersuri pentru obtinerea ordinului.

Art 208 Noul Cod Penal (1) - Fapta celui care, în mod repetat, urmărește, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) - Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.
(3) - Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Competenţa de emitere a ordinului de protecţie aparţine judecătoriei în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa victima.
Titularul cererii de emitere a unui astfel de ordin este însăşi victima. Cererea poate fi introdusă personal sau prin reprezentant legal şi este scutită de taxa de timbru judiciar, măsură prin care se dorește evitarea situaţiilor în care cererea nu este introdusă din cauza lipsei de resurse materiale în care se află victima violenţei.

Cererea de emitere a unui ordin de protecţie se judecă de urgenţă, în camera de consiliu, participarea procurorului fiind obligatorie. Citarea părţilor se face potrivit regulilor privind citarea în cauze urgente.
Persoana care solicită ordinul de protecţie poate fi asistată sau reprezentată de avocat, la cerere. În schimb, în cazul persoanei împotriva căreia se solicită ordinul de protecţie, asistenţa juridică este obligatorie.

Dat fiind specificul cererii de emitere a unui ordin de protecţie, judecarea sa se face de urgenţă şi cu precădere, nefiind admisibile probe a căror administrare necesită timp îndelungat. Pronunţarea nu se poate amâna decât cu cel mult 24 de ore, iar motivarea ordinului se face în maxim 48 de ore de la pronunţare.
fara sa ia in considerare ca poate este un om periculos,,ceea ce si este......este legal ce a facut dna politista?

De unde sa stie politista ca e periculos daca nu i-ati spus ? Apoi, sotul va poate urmari si la domiciliul dvs, ca doar trebuie sa iesiti candva din casa.
@adema, problema nu are legatura cu hartuirea ca sa citati art 208, e vb de violenta in familie.
[ link extern ]
multumesc pt raspunsuri ..mi-au fost de ajutor.

Alte discuții în legătură

Urmarire, fotografii marinavanessa marinavanessa Sotia fostului sot, tatal copilului meu, ma urmareste si imi face fotografii pe strada, in parc, imi scrie sms-uri jignitoare, e-mailuri cu acelasi continut. ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! violenta in familie Claudia201993 Claudia201993 Buna!! Am 21 de ani si de o perioada mă confrunt cu o problema. Stau in casa cu parintii, defapt stăteam pentru ce de ceva vreme m-am mutat doar eubcu mama ... (vezi toată discuția)
Se poate obține un ordin de restricție dacă nu este vorba despre violență domestică? MadalinMcd MadalinMcd Buna ziua, se poate obține un ordin de restricție daca nu este vorba despre violență domestică? Ca sa înțelegeți corect, este vorba despre o fată ... (vezi toată discuția)