avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vanzare licitatie executare silita - pret \\"serios\\" ...
Discuție deschisă în Executare silită

Vanzare licitatie executare silita - pret "serios" vs. "cel mai mare pret oferit"

Salutare tuturor,

In urma unei discutii cu un forumist, sunt curios care sunt parerile din forum, argumentate, in ceea ce priveste incidenta sau, dimpotriva, lipsa incidentei "pretului serios" in vanzarea la licitatie in procedura executarii silite.

Este suficient, in opinia dvs., ca un pret sa fie exclusiv "cel mai mare oferit" in cadrul licitatiei, sau este nevoie ca pretul sa fie inclusiv "serios" ?

Altfel spus, dispozitiile art. 845, alin. 8 NCPC se completeaza cu dispozitiile art. 1660, alin. 2 NCC sau le exclud, in virtutea principiului "specialia generalibus derogant" ?

Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 23:26, 7 Decembrie 2014
Din practica judiciara rezulta ca nu ajunge sa fie pretul cel mai mare , ci trebuie sa fie si serios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispare "specialia generalibus derogant " pentru actele normative in vigoare la 1 octombrie 2011? ContSters214341 ContSters214341 Dupa cum stiti, Legea 71/2011 articol ultim, pct bb) prevede ca se abroga : \" orice alte dispozitii contrare chiar daca acestea sunt cuprinse in legi ... (vezi toată discuția)
Actiune in contencios administrativ - aplicarea prevederilor noului cod civil Marinescuaurel Marinescuaurel Se poate initia o noua cerere de chemare in judecata in baza art.2539 al.2 N.C.C? Concret,am solicitat anularea unui act administrativ (proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Refuz de adjudecare a unui imobil castigat la licitatie invocand motivul de pret derizoriu (neserios) adjudecatar adjudecatar Buna ziua , In urma cu cateva zile am participat la o licitatie (executare silita) pentru un apartament a carui pret a fost redus cu 25% conform art ... (vezi toată discuția)