avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Platesc impozit....primaria refuza sa raspunda unde si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Platesc impozit....primaria refuza sa raspunda unde si ce???

Va salut cu respect!! Tatal meu a decedat in urma cu 4 ani si dorim sa facem succesiunea. Plata impoziyelor la primarie s-a facut la timp. Deoarece bunicii din partea tatalui nu au fost casatoriti legal,{tata a purtat numele mamei lui},terenurile ce ii apartin vin de la 2 nume { X numele tatalui...Y numele mamei}.Mentionez ca tata era ultimul in viata din familia respectiva. Problema este ca nu detinem acte, recunoaste toata lumea ca sunt terenurile tatei. Am facut cerere catre Primarie sa ne elibereze o adeverinta din care sa reiasa unde sunt terenurile ,pentru care platim impozit anual, si dimensiunea acestora in comparatie cu suma din chitanta!!!Primaria refuza raspunsul!! Ce putem face??Unde am putea gasii aceste suprafete??Stim unde se afla terenurile dar nu stim cat este suprafata exacta!!Va rog.....luminati-ma!!!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 23:58, 27 Ianuarie 2015
Poate puteti proceda invers. Impozitul pt terenuri se calculeaza in functie de mp sau ha si de cativa parametrii. Aflati restul parametrilor si impartiti suma la parametrii ca sa aflati suprafata.

Cititi:
ART. 258 Calculul impozitului
(1) Impozitul pe teren se stabileşte luând în calcul numărul de metri pătraţi de teren, rangul localităţii în care este amplasat terenul şi zona şi/sau categoria de folosinţă a terenului, conform încadrării făcute de consiliul local.
(2) În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria de folosinţă terenuri cu construcţii, impozitul pe teren se stabileşte prin înmulţirea suprafeţei terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare prevăzută în următorul tabel (actualizare conform HG 956/2009):
Multumesc! Dar de unde pot afla rangul localitatii pentru a putea calcula???Si de ce nu pot afla acest raspuns de la Primaria care este colectoarea taxelor? Cum ar trebui formulata cererea catre primarie ?Multumesc!!!
Ar trebui sa puteti afla de la Primarie. Nu inteleg de ce va refuza.

Cererti sa va dea modalitatea de calcul.

Cred ca daca mergeti la ghiseu si intrebati care este rangul localitatii care se ia in calcul la impozitul ăe teren veti afla raspunsul.
Cred ca ar fi mai bine sa mergeti la Oficiul de Cadastru al judetului unde se afla proprietatile si de acolo solicitati Extras de Carte Funciara informativ, fiecare Judet are un birou central cu toate registrele ori cat de vechi ar fi si sunt cele mai lamuritoare. Sau intamplat multe cazuri in care Prtimaria a "gresit" anumite suprafete dar in aceste registre exista realul.
Buna tuturor!! Dupa lungi asteptari si drumuri la primarie primesc acelasi raspuns:- Recunoastem ca platiti impozit ,dar nu va putem spune unde !! Locul indicat de Dvs ca ar fii apartinut tatalui Dvs este pe numele altcuiva!!!!
Atunci eu pentru ce platesc impozit pe teren de atatia ani??/Chiar nu poate o primarie care incaseaza impozit sa-mi elibereze o adeverinta din care sa reiasa terenurile pentru care imi solicita taxe????Ca pe Luna sigur nu am teren!!! Va rog ajutati-ma sa gasesc un raspuns!! Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren intravilan cu construcţii L_Eva L_Eva Bună ziua, am un teren cu o casă în intravilanul unei localităţi, de 721 m2, care figurează în carte funciară (şi la Serv. Impozite) astfel: 400 m2 ... (vezi toată discuția)
400mp curte melinda67 melinda67 Bună ziua, Am o nelămurire referitor la calcularea impozitului.Am 600mp curte +terenul de sub clădiri. În afară de asta am 550mp teren agricol, grădina. ... (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pe terenuri. vdingo11 vdingo11 Buna ziua. Deoarece nu ma pricep la modul de calcul al impozitului pe cladiri si pamant luam de bun ce plateam in fiecare an. Anul acesta am avut o supriza ... (vezi toată discuția)