avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare/santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare/santaj

Buna ziua,

- As avea si eu nevoie de un sfat la o problema:

- Cu citeva zile in urma, la primaria din localitate a avut loc o licitatie publica pentru un teren la care am vrut sa ma inscriu si eu. La intrarea in primarie, cind am vrut sa depun plicul cu oferta/documentatia, o persoana a inceput sa ma ameninte/santajeze ca daca particip si eu, o sa am numai probleme cu primarul/primaria, ca are pile/relatii la primarie si sa plec imediat de acolo, ca de ce ma bag eu in treburile lor, licitatiia fiind deja "aranjata". Cind am vazut toata mizeria asta, am renuntat sa mai particip, m-am gindit ca daca o sa cistig acel
teren dar nu voi putea sa obtin avizele necesare pe urma, n-are rost sa mai particip. Iar in felul asta, terenul a fost deja luat de unul din ei.
- Mentionez ca pe acel teren nu este construit nimic, ca daca era, nu eram eu asa nesimtit sa mai particip, ca sa iau bunul cuiva.
- Mai mentionez ca atunci cind m-a amenintat, mai erau doua persoane in incapere, pe care le cunosc, si care daca ar fi luate la intrebari de un procuror/judecator cred ca ar recunoaste cele intimplate.

- Doua intrebari am si eu:

1. Daca fac o plingere penala impotriva acelei persoane care m-a amenintat/santajat, in cazul in care cistig procesul, as putea sa
anulez licitatia pe baza acelei hotarari judecatoresti ? Cu alte cuvinte, aceasta anulare ma intereseaza pe mine, nu ma intereseaza neaparat sa-i dau "o lectie" individului, n-ar merita efortul.

2. Daca atunci cind formulez plingerea penala si mentionez numele celor doi martori, acei martori vor fi obligati sa dea declaratii sau ramane la latitudinea lor daca o vor face sau nu?

Ideea e ca as vrea sa stiu daca mai am vreo sansa sa iau terenul ala sau nu.

Cu stima!
Dan.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:22, 6 Decembrie 2014
Martorii trebuie audiati in mod obligatoriu daca este vorba de savarsirea unei infractiuni.

Licitatia nu cred ca o veti putea anula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit o scoala de atestate si nu mi s-a dat chitanta GhrSilviu GhrSilviu Buna ziua, sa va spun povestea mea. Am de a face cu o persoana mai ciudata. Undeva prin Noiembrie, am contactat o anume doamna,care are o scoala de atestate ... (vezi toată discuția)
Jigniri MirabelaAnca MirabelaAnca Am si eu nevoie de cateva sfaturi! Acum 3 zile ma aflam la tara in curtea mea si vorbeam cu fratele meu despre un vecin ( sa zicem barfa). De fapt il ... (vezi toată discuția)
Licitatie kem_edison kem_edison Am participat la o licitatie organizata de primarie pentru vanzarea unei suprafete de 300 mp teren in localiatatea unde domiciliez.Licitatia a fost deschisa, ... (vezi toată discuția)