avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa ne protejam de cei care ne pericliteaza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa ne protejam de cei care ne pericliteaza sanatatea in mod voit?

Buna ziua! A-si dori sa stiu cum pot rezolva in vreun fel problema noastra de familie , ce dateaza de 10 ani, dar care s-a acutizat foarte mult in ultimii 2 ani. Mentionez faptul ca locuiesc in casa socrilor(decedati la momentul acesta), impreuna cu sotul si fetita noastra. Locuim la casa, la parter stam noi si la etaj cumnata mea(sora sotului meu). De ani de zile santem terorizati de ea , prin a aduna de pe strazi pisici si caini, intr-un numar foarte mare(maxim 15-16 pisici, minim 5 pisici si 2 caini). Mentionez faptul ca , in toata aceasta perioada , nimeni nu a reusit sa o convinga ca sanatatea noastra este in joc, iscandu-se mereu certuri, dar fara nici un rezultat. De doi ani acest fapt ne-a ingreunat situatia in familie, mizeria accentuindu-se din zi in zi, dar mai ales de cand soacra mea a decedat , mizeria a devenit de nesuportat. Mentionez faptul ca , cumnata mea este mai toata ziua la servici, si din acest motiv nu poate sa mentina minimul de igiena pentru aceste animale. Mirosul , excrementele si parul sant peste tot, dar pe langa toate astea , permanent santem invadati de pisici la fereastra de la bucatarie. Toata ziua mizeria sta in bataia soarelui , adunand muste insuportabile. Mentionez faptul ca eu am boala TOXOPLASMOZA, care se contacteaza de la excremente de pisici prin inhalare (otravirea aerului), ingerare si atingere a zonelor afectate. Aceasta boala am depistat-o pe perioada de sarcina, cand am facut analizele de toxoplasmoza, si fiind la un pas de cezariana la 4 luni de sarcina (o alta analiza a dovedit ca boala era de dinaintea conceperii sarcinii, ceea ce nu a pericliitat fatul). Acum am o fetita de 1 an si 9 luni, dar imi este teama ca si ea sa nu fie afectata de acest virus ,foarte periculos dealtfel, mai ales la copii deoarece ei sant in crestere si dezvoltare. Este o boala foarte urata , cu repercursiuni asupra organismului ducand pana la moarte. A-si dori sa stiu unde ma pot adresa , sau cine ma poate ajuta in aceasta problema, deoarece avem in primul rand o datorie de parinte sa veghem asupra sanatatii si vietii copilului nostru, cat si a noastra. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: moranduzza , utilizator 14:52, 4 Iunie 2009
Ar trebui in prima faza sa incercati sa puneti in vedere faptul ca intentionati sa anuntati prmaria despre ceea ce se intampla acolo , si alte autoritati, ce de exemplu acel SANEPID -asa se numea inainte, acum nu stiu exact ce denumire poarta. Deoarece n u este normal , chiar daca sora sotului este coproprietar, nu ar trebui sa stanjeneasca in nici un fel dreptul de proprietate al dvs. Cu siguranta acolo este un focar de infectie , daunator pentru dvs. si copil . Eu cred ca veti rezolva acest lucru, chiar si i n conditiile in care cumnata nu doreste sa renunte, cu ajutorul autoritatilor .
Multumesc pentru raspuns, si pot sa va spun ca am avertizat-o ca voi anunta autoritatile, dar fara rezultat, motivand ca ea nu vrea sa le duca nicaieri , ca ii este mila. Chiar daca au fost momente cand a fost de acord sa le ducem la un adapost, a facut in asa fel incat sa nu se poata sa fie prinse, mai ales ca sant niste animale foarte salbatice, nu poti sa pui mana pe ele, si mizeaza pe acest fapt. Si noi iubim animalele, dar nu iubim mizeria pe care ne face sa o induram.
Multumesc
da, dar cred ca ati putea cadea de acord ca impreuna sa decideti cum sa faceti ca soarta animalelor sa nu fie periclitata, se poate chiar ca acestea sa fie date in grija unor prieteni , sa fie ,,impartite" intre mai multe familii iubitoare de animale si astfel s-ar linisti si cumnata si s-ar incheia conflictul .Cumnata ar putea sa isi pastreze eventual 1-2 exemplare
Aici este problema, ca nu avem cui le da, iar ea nu doreste cu adevarat indepartarea lor si nici implicarea ei in a lua vreo masura. Mereu ne spune ca nu poate sa le prinda in primul rand si in al doilea sa ne asumam noi raspunderea in vreun fel. Si acum vine intrebarea- oare ce este de facut in cazul asta, ce putem sa rezolvam ca viitorul copilului meu sa nu fie afectat din multe puncte de vedere, si chiar viata lui. ca sa omor niste animale care nu au nici o vina, pacatul asta nu mi-l asum, iar cumnata nici atat. Ea ne spune sa rezolvam noi situatia daca ne deranjeaza, dar nici masuri de precautie nu a luat de a le castra. (asta ar fi fost prima masura). Oare este normal ca o familie sa suporte ani de zile acest calvar care s-a inrautatit din ce in ce, mai ales ca eu deja am acest virus TOXOPLASMOZA, si nici atunci nu a luat masuri. Eu nu vreau ca copilul nostru sa fie de sacrificiu pentru niste animale care pana la urma sant nevinovate, dar in schimb vinovatii adevarati se spala pe maini aruncand responsabilitatea in spinarea noastra.Daca in 10 ani nu a fost o cale de rezolvare, cum ar putea fi acum?
Multumesc
Daca nu luati de urgenta masuri s-ar putea mai tarziu sa platiti "scump".Dvs. stiti/recunoasteti acest lucru.Este vorba de sanatataea dvs. si a copiilor dvs. in primul rand (mai ales ca sunteti si insarcinata).
Puteti sesiza/reclama si telefonic si prin mail si prin fax etc. autoritatile competente (Ministerul sanatatii, Autoritatea tutelara, Agentia pentru protectia mediului, Politie, Primarie).
Daca este focar de infectie, mai multe persoane se pot imbolnavi, astfel ca nu este indicat sa mai stati pe ganduri, luati atitudine!
Daca nici autoritatile competente nu gasesc o solutie (desi mi se pare imposibil acest lucru), apelati la instanta ca fiind ultima solutie pentru gasirea unor modalitati decente de convietuire, eventual introduceti in cauza si autoritatile care nu au luat/vor lua masurile legale ce se impuneau/ce se vor impune.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)