avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa ne protejam de cei care ne pericliteaza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa ne protejam de cei care ne pericliteaza sanatatea in mod voit?

Buna ziua! A-si dori sa stiu cum pot rezolva in vreun fel problema noastra de familie , ce dateaza de 10 ani, dar care s-a acutizat foarte mult in ultimii 2 ani. Mentionez faptul ca locuiesc in casa socrilor(decedati la momentul acesta), impreuna cu sotul si fetita noastra. Locuim la casa, la parter stam noi si la etaj cumnata mea(sora sotului meu). De ani de zile santem terorizati de ea , prin a aduna de pe strazi pisici si caini, intr-un numar foarte mare(maxim 15-16 pisici, minim 5 pisici si 2 caini). Mentionez faptul ca , in toata aceasta perioada , nimeni nu a reusit sa o convinga ca sanatatea noastra este in joc, iscandu-se mereu certuri, dar fara nici un rezultat. De doi ani acest fapt ne-a ingreunat situatia in familie, mizeria accentuindu-se din zi in zi, dar mai ales de cand soacra mea a decedat , mizeria a devenit de nesuportat. Mentionez faptul ca , cumnata mea este mai toata ziua la servici, si din acest motiv nu poate sa mentina minimul de igiena pentru aceste animale. Mirosul , excrementele si parul sant peste tot, dar pe langa toate astea , permanent santem invadati de pisici la fereastra de la bucatarie. Toata ziua mizeria sta in bataia soarelui , adunand muste insuportabile. Mentionez faptul ca eu am boala TOXOPLASMOZA, care se contacteaza de la excremente de pisici prin inhalare (otravirea aerului), ingerare si atingere a zonelor afectate. Aceasta boala am depistat-o pe perioada de sarcina, cand am facut analizele de toxoplasmoza, si fiind la un pas de cezariana la 4 luni de sarcina (o alta analiza a dovedit ca boala era de dinaintea conceperii sarcinii, ceea ce nu a pericliitat fatul). Acum am o fetita de 1 an si 9 luni, dar imi este teama ca si ea sa nu fie afectata de acest virus ,foarte periculos dealtfel, mai ales la copii deoarece ei sant in crestere si dezvoltare. Este o boala foarte urata , cu repercursiuni asupra organismului ducand pana la moarte. A-si dori sa stiu unde ma pot adresa , sau cine ma poate ajuta in aceasta problema, deoarece avem in primul rand o datorie de parinte sa veghem asupra sanatatii si vietii copilului nostru, cat si a noastra. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: moranduzza , utilizator 14:52, 4 Iunie 2009

La o simpla cautare pe Google veti afla ca infectia cu toxoplasmoza se realizeaza datorita unui parazit, nu virus, prin consumul de carne cruda sau insuficient preparata (caren de oaie, porc, vanat) sau de alimente insuficient preparate care au venit in contact cu carena cruda. Pisica poate fi o gazda a parazitului la fel cum poate fi si omul. Asta nu inseamna ca, daca ai o pisica, obligatoriu vei face toxoplasmoza. Daca o pisica are acest parazit, poate elimina chisti in fecalele sale, dar acesti chisti nu prind aripi si isi iau zborul ca dv sa ii inhalati. Puteti, foarte usor, sa gradinariti, sa mancati fructe nespalate sau sa va plimbati prin parc si sa luati acest parazit pe maini, papuci, fara a vea pisici in casa. Infestarea se produce datorita unei igiene deficitarea a omului. In aceste conditii poate apare si hepatita numita "boala mainilor murdare".
Mai bine va concentrati atentia pe prepararea alimentelor cum trebuie si pe a ainvata copilul sa se descalte la usa cand intra in casa, sa se spele pe maini inainte de fiecare masa, sa nu duca la gura tot ce prinde, sa ii explicati ca orice fruct trebuie mai intai spalat si apoi mancat, mainile trebuie spalate de fiecare data cand face la olita, etc.

Daca femeia le inchide totusi in balcon cu mancare si apa cand pleaca de acasa, inseamna ca nu prea le lasa de capul lor, ci dumneavoastra sunteti cea care le da drumul si apoi se vaita.

Unde dai si uinde crapa...=D>
Lectii de igena...:(...si cu problema animalelor...cum ramine?!:-/
Nu stiu cine santeti, si de ce a-ti raspuns asa, dar vad ca nu a-ti citit de la inceputul subiectului, ca ele stau de capul lor in fiecare zi, si fac mizerie peste tot, imi intra in bucatarie, pe aragaz si pe dulap, merg pe strazi luand contact cu alte pisici. Stiu foarte bine despre toxoplamoza, m-am documentat , dar nu stiti dumneavoastra ce inseamna acest virus pentru o femeie insarcinata sau dupa ce nasti. La copil este riscul de a lua virusul si prin alaptare. Credeti ca nu am consultat medici? Cand sant inchise , fac ca toate alea in balcon, ca sant pisici care stau la casa , nu la bloc si no poti sa le tii asa, ca deranjeaza si vecinii si pe noi in casa. Stiti care sant repercursiunile la un copil in dezvoltare? Nu cred ca stiti, va spun eu-orbire, surditate, debilitate pentru ca acest virus afecteaza toti centrii nervosi, plamani, ficat etc. mai ales cand organismul are imunitatea scazuta. Cum credeti ca am facut eu ? Eu nici macar nu consum carne. Excremente sant peste tot si par, urina pe geamuri, oare asta nu inseamna ca inhalezi mirosuri? Eu nu am vorbit de ingerare. Nu trebuie sa zboare mirosul cum a-ti afirmat ? Pur si simplu respiri aer imputit, de excremente care stau in soare si intra in putrefactie. Oare nu trebuie sa imi fac griji pentru copilul meu care are doar 1 an si 9 luni si inca nu se descalta singur?Cred ca a-ti intrat pe un subiect unde nu aveati ce cauta, dar asta este fiecare este liber sa-si spuna opinia. Eu am scris despre asta ca sa aflu unde sa ma adresez, la autoritati, nu sa fac conversatie. Deja fac demersuri, deja am vorbit cu Protectia copilului si merg mai departe cu celelalte. Rezolvarea am gasit-o. In finalul acestei ultime discutii, pot spune , ca nu animalele sant de vina ci cel care le creste, care impute totul in jurul lui si din cauza asta multi oameni ajung sa se razbune pe animale , pentru ca ei cauta calea cea mai simpla. Eu caut o cale de a nu se mai inmulti si de a pastra aceasta femeie in jurul ei minimul de igiena., pentru a nu a avea de suferit eu si familia mea, mai ales copilul care l-am facut sanatos , iar o minte bolnava mi-l imbolnaveste cu buna stiinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)