avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa ne protejam de cei care ne pericliteaza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa ne protejam de cei care ne pericliteaza sanatatea in mod voit?

Buna ziua! A-si dori sa stiu cum pot rezolva in vreun fel problema noastra de familie , ce dateaza de 10 ani, dar care s-a acutizat foarte mult in ultimii 2 ani. Mentionez faptul ca locuiesc in casa socrilor(decedati la momentul acesta), impreuna cu sotul si fetita noastra. Locuim la casa, la parter stam noi si la etaj cumnata mea(sora sotului meu). De ani de zile santem terorizati de ea , prin a aduna de pe strazi pisici si caini, intr-un numar foarte mare(maxim 15-16 pisici, minim 5 pisici si 2 caini). Mentionez faptul ca , in toata aceasta perioada , nimeni nu a reusit sa o convinga ca sanatatea noastra este in joc, iscandu-se mereu certuri, dar fara nici un rezultat. De doi ani acest fapt ne-a ingreunat situatia in familie, mizeria accentuindu-se din zi in zi, dar mai ales de cand soacra mea a decedat , mizeria a devenit de nesuportat. Mentionez faptul ca , cumnata mea este mai toata ziua la servici, si din acest motiv nu poate sa mentina minimul de igiena pentru aceste animale. Mirosul , excrementele si parul sant peste tot, dar pe langa toate astea , permanent santem invadati de pisici la fereastra de la bucatarie. Toata ziua mizeria sta in bataia soarelui , adunand muste insuportabile. Mentionez faptul ca eu am boala TOXOPLASMOZA, care se contacteaza de la excremente de pisici prin inhalare (otravirea aerului), ingerare si atingere a zonelor afectate. Aceasta boala am depistat-o pe perioada de sarcina, cand am facut analizele de toxoplasmoza, si fiind la un pas de cezariana la 4 luni de sarcina (o alta analiza a dovedit ca boala era de dinaintea conceperii sarcinii, ceea ce nu a pericliitat fatul). Acum am o fetita de 1 an si 9 luni, dar imi este teama ca si ea sa nu fie afectata de acest virus ,foarte periculos dealtfel, mai ales la copii deoarece ei sant in crestere si dezvoltare. Este o boala foarte urata , cu repercursiuni asupra organismului ducand pana la moarte. A-si dori sa stiu unde ma pot adresa , sau cine ma poate ajuta in aceasta problema, deoarece avem in primul rand o datorie de parinte sa veghem asupra sanatatii si vietii copilului nostru, cat si a noastra. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: moranduzza , utilizator 14:52, 4 Iunie 2009
Scuze, intervin si eu:-/
Din pacate multi ,foarte multi oameni sunt atasati de animalele de casa si nu numai. Pot aprecia ca un flagel care a cuprins intreaga omenire.Relatia om animal este din ce in ce mai mediatizata si scoasa in evidenta ca o necesitate,au aparut tot felul de ONG uri,care mai de care dornice de profit si nu de protectie a animalelor...dar asta este o alta discutie.
Referitor la situatia prezentata sa stiti ca personal sunt afectat de prezenta unui numar mare de pisici si caini pe care ii detine un ofiter de politie si sotia lui,care polueaza zona unde locuesc si care atrage toti ciini si pisicile de apartament . Va dati seama ca vara devine un calvar...cui sa spui ca nimeni nu aude...taci si inghiti...de teama sa nu atragi oprobiul public si al ONGurilor.
Sper intr-o vara mai racoroasa.:D
Intr-adevar, aceste organisme care ar trebui sa se preocupe de soarta animalelor aflate i n nevoie, inca nu se implica atat cat ar fi necesar, probabil, si din lipsa de fonduri si din lipsa de experienta. Pana nu demult animalelor fara stapan , daca nu erau eutanasiate, li se dadea in cap si tot scapau de ele. Varianta optima ar fi castrarea si cu siguranta cainii nu ar mai umbla in ,,haita", oamenii nu s-ar mai teme ca sunt muscati, si ar fi mult mai simplu ca acestia sa fie plasati in cardrul familiilor iubitoare de animale , intrucat nu s-ar mai inmulti. E drept ca este greau atunci cand treci pe strada si vezi un animalut al nimanui, care , daca simte ca l-ai indragit , incearca sa se imprieteneasca...iti cam vine sa il iei acasa. Oamanii care sunt constienti ca acel animal va creste, se va inmulti si va deveni o problema ...se va abtine, chiar daca i se rupe inima, insa, cunosc personal persoane care nu pot lasa un animal bolnav , ranit sau infometat in strada. Si asa , unele persoane ajung sa detina un numar mare de animale. Ele nu au , intr-adevar nicio vina si soarta l or ar trebui decisa ..cu mila, gasita solutia optima pentru ambele ..tabere: oameni si animale. Astfel, unii nu vor avea de suferit, iar ceilalti nu vor avea constiinta patata ...
Ai dreptate ,studentica,dar ce facem,concret pentru a rezolva aceasta problema,care este planetara,pina la urma.Animalele ,fara stapin,se inmultesc mai repede ca oameni,singurul avantaj ar fi ca durata lor de viata este mai scurta,astfel cu siguranta am fi dominati,daca nu suntem deja.:)
Mai periculos mi se pare numarul din ce in ce mai mare si aparitiile a tot felul de boli domestice sub forma de virusi care ameninta planeta...si noi,noi de facem,in mijlocul unor comunitati de oameni acceptam tacit inmultirea animalelor de casa,de apartament cum vreti sa le spuneti...
Nu vreau sa fiu interpretat gresit dar trebuie umblat la legislatia actuala sau macar cea care este sa fie aplicata cu strictete. Eu personal sunt ofensat atunci cind vad un locatar din blocul in care locuiesc ca deschide usa apartamentului si de la etajul 4 pe scari pina la parter coboara intr-o veselie 7-8 ciini de diferite marimi si rase, insotiti de 5-6 pisici care mai de care cu cuafiuri si fundite in jurul gitului,apoi din urma lor stapina care asista zimbitor cum fiecare in parte urineaza pe rotile masinilor,pe putina iarba verde si inprastie restul escrementelor in jur,daca nu cumva au facuto pe casa scari...
Fara a realiza pericolul la care se expun copii intra in jocul acesta si dragalesc micutele animale...
Ma opresc aici cu comentariile...
Sunt de acord ca unele persoane exagereaza cu numarul mare de animale pe care le detin ,fara a se gandi ca i ideranjeaza pe ceilalti. Nici pentru cei care ii tin in mumar atat de mare i n casa nu este sanatos...eu am un pisoi si deja mi de pare prea mult.Si sunt decisa ca atunci cand va surveni decesul acestuia sa nu mai tin animale ...cred ca pana la urma aceasta iubire exagerata pt. animale poate deveni boala. Cat despre a fi dominati de ele:hm: nu as zice..cu implicarea organelor constituite in acest scop, cred ca aceasta problema se va rezolva in viitorul apropiat. Bolile..sa fim totusi realisti..apar si de la animalele pe care oamenii le cresc in curte pentru consum..exista si trichineloza -de la porci, mai nou , acea gripa porcina, am fost pe punctul de a ne molipsi de gripa aviara, acum cativa ani... bolile, pana si oamenii le atrag..apoi le transmit altora...Cred ca daca noi oamneii si animalele deasemenea am trai in conditii mai igienice, sanatatea noastra ar fi mai sigura. Daca doamna care detine acel numar de animale le-ar asigura acestora igiena, ar curata dupa ele..le-ar ,,educa" sa zicem...nu ar fi chiar atat de mult blamata. Practic , este usor si sa arunca m vina pe cineva anume, nici nu stim sigur pe cine pana la urma , probabil suntem, intr-un fel vinovati cu totii, spun asta fiindca acele organisme carora le-ar reveni misiunea de a eradica unele sau altele fenomene care apar in societate si care este evident ca nu concorda cu imaginea unei tari civilizate , sunt alese ..promovate de noi..tolerate de noi....pana la urma mizerie este in intrega societate si ar cam trebui facuta ,,curatenie" generala...
Vad ca acest subiect a captat destul de mult atentia. Pot spune ca un vinovat principal este chiar cumnata mea, pentru ca pana acum doi ani, soacra mea era cea care avea de suferit, care curata dupa animale, iar in urma acestui fapt nici mancare nu-i mai trebuia. Ea era cea care suporta tot, si apoi eu si sotul meu , dar mai ales eu care am deja acest virus si pe langa toate astea deja am probleme cu ficatul, sant la un pas de a face hepatita. Daca le-ar fi castrat la timp si nu ar fi dat posibilitatea inmultirii, nu s-ar fi ajuns aici. Nu va ganditi ca este un om fara carte, tocmai ca a fost si cadru medical la Spitalul de Urgenta. Dar noi credem ca din cauza faptului ca este singura , are deja o forma de nebunie , pentru ca ea nu simte miros si nici nu o deranjeaza vizual acele imagini cu excremente in putrefactie si altele. Mi se face rau numai cand scriu, imaginati-va ce simtim zilnic. Copilul meu este in pericol, este mic si riscul foarte mare. Cumnata mea ne vede ca pe niste dusmani, dar nu noi santem dusmanii , ci mizeria din jur care ne ameninta si pe noi. Toata lumea , rudele , daca au incercat sa-i spuna , ia repezit cu vorbe rele, ca sa nu se bage. Nici macar nu poti avea o discutie fata in fata cu ea , ca ne evita, iar daca sotul meu se duce la ea, refuza sa vorbeasca. Acele pisici de care vorbesc , nu au nici un fel de afectiune, din partea ei , doar mancare si apa. Daca pleaca doua zile de acasa , le inchide in balcon , si gata a rezolvat, dar noi de mila le dam drumul, ca sant invatate sa iasa , nu mai zic ca nici nu poti pune mana pe ele, sant salbatice . Si asa vin la noi in bucatarie jos, sau daca au asternutul murdar in balcon, vin pe terasa si fac pe unde le vin. E foarte greu,

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)