Poate beneficia sora mea care are handicap de gradul 2 din nastere de pensie de urmas dupa tatal meu?? el a decedat in urma cu un an, era iesit la pensie cand a decedat. Si daca da unde are trebui sa mergem
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).
2. - In primul rand trebuie sa mearga la Comisia de expertiza medicala pentru a i se stabili gradul de invaliditate si data ivirii invaliditatii (gradul de invaliditate nu este totuna cu gradul de handicap).
- Apoi merge la Casa de Pensii si solicita lista cu actele necesare pentru pensia de urmas pe care le depune apoi tot la Casa de Pensii.
Pensie de urmas
nadiah
Buna ziua. O persoana cu handicap grad IV, accentuat, în vârsta de 26 ani poate beneficia de pensie de urmaș după tatăl său(acesta decedând în luna ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas
oana9595
Buna ziua. Am 20 de ani si tatal meu a decedat in urma cu 6 luni, nu mai sunt la scoala si as dori sa obtin o pensie de urmas. Am inteles ca pensia de urmas o ... (vezi toată discuția)