avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul de bloc fura la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul de bloc fura la intretinere

Buna ziua,
Va rog mult sa ma indrumati pentru ca nu stiu unde sa reclam urmatoarea situatie: lunar, eu dau consumul apometrelor iar administratorul imi pune un consum mai mare. Concret, daca raportez un index vechi de 114 mc si un index nou 117 mc, deci un consum de 3 mc la respectivul apometru, admninistratorul imi pune la consum vechi un index de 113 mc iar la index nou pune 118 mc rezultand un consum mai mare. Aceast fapt se petrece de mai multe luni si am ajuns in situatia in care ceea ce am pe apometre sa difere de ceea ce are administratia, deci pot proba ca mi-au pus mai mult decat este in realitate. Eu consider ca este furt si vreau sa stiu daca ma pot adresa la parchet sau politie, pentru ca inteleg din alte forumuri ca la primarie nu am nici o sansa. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 20:39, 12 Decembrie 2014
Aprecierea ca "administratorul fura" este prea dura!
In fapt, se noteaza indexul nou iar consumul rezulta printr-o diferenta dintre indexul nou si indexul vechi.
Daca indexul luat in considerare a fost mai mare cu 1 mc, situatia se regularizeaza singura.

PS: daca fura, ce face cu acel metru cub?
@mirel_m,
Adresati-va presedintelui asociatiei.
Dumneavoastra ati ales un presedinte si membrii comitetului executiv si orice sesizare, nemultumire, reclamatie trebuie adresata presedintelui.

inainte de a face reclamatia trebuie sa te documentezi foarte bine deoarece mai este o varianta pe care am vazut-o la citeva asociatii si anume:
consum de ar=5mc consum de ac=3mc pe luna noiembrie de ex ce fac unii administratori:
se tine cont de faptul ca la la 1mc de apa calda se consuma 1mc de apa rece deci consumul total al apt este:ar=8mc iar ac=3mc intelegi deci se aduna consumul de ac in mc la cel de apa rece;la mine la asociatie am rubrica separata de apa rece pentru acm(apa calda menajera)adica aia 3mc de apa rece folositi pentru apa calda se baga separat pe cind unii administratori ii baga direct la apa rece pt ca e mai usor de calculat
concluzie:trebuie sa urmariti exact cit va baga in plus ma refer la cantitate adica mc
Ducetiva la administrator si verificati la tabelul cu apometre cit are el notat mc. si cit aveti dumneavoastra in ziua respectiva cel mai bine imediat dupa ce citeste apometrele, daca va face asa de citeva luni diferenta trebuie sa fie mare. Apoi faceti o sesizare scrisa in doua exzemplare , una lui, una la dumneavoastra si il puneti sa va scrie > am primit un exzemplar < , sa va explice de ce acea diferenta. Ducetiva cu un martor pentru ca va poate refuza. In 30 zile e obligat sa va raspunda. S au sa nu va mai treaca la apa pina ajungeti la consumul pe care il are el in tabel. Daca nu rezolvati ducetiva pina la Asociatia de Propietari de la Primarie cu sesizarea dumneavoastra. A, daca refuza ,sa va scrie > refuz< pe acea cerere. SUCCES!
Si daca refuza sa scrie "refuz"!?#-o

Alte discuții în legătură

Cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda in orasul constanta??? marianb13 marianb13 as vrea sa stiu cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda pt judetul Constanta....si as vrea sa mai stiu daca afirmatia e corecta : 1 mc de apa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa stiu exact cat am de plata pe luna respectiva la apa calda-calcul matematic CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie in detaliu cum pot sa-mi calculez cu pixul pe hartie(deci matematic,exact) cat avem de plata(suntem doua ... (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc greseste la calcul ! sa fie ceva la mijloc( eroare intentionata ?) ContSters241026 ContSters241026 Am o mare problema. La avizierul blocului in dreptul ap.meu sta scris / Apa rece consumata Baie + Bucatarie... 2,58 mc = de plata. 23,77 lei Apa calda ... (vezi toată discuția)