avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tulburare liniste apartament bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tulburare liniste apartament bloc

Doresc să adresez o plângere împotriva unui locatar care locuieste la un etaj superior deasupra apartamentului meu, care perturbă liniştea în dese rânduri, cel puţin de 3-4 ori săptamânal (de regulă în zilele de duminică, luni, joi şi vineri, când bănuiesc că efectuează pregătiri fără a avea autorizaţie în acest sens – bănuielile că efectuează pregătiri se datorează faptului că în aceste zile urcă în apartamentul respectiv adolescenţi –, în intervale orare cuprinse, de regulă, între orele 15.00 – 20.30), prin zgomote produse la o staţie muzicală. Menţionez că faptele sale de tulburare a liniştii au fost sesizate şi aduse la cunoştinţa acestuia că sunt deranjante atât de soţia mea, cât şi de mine personal. În ambele dăţi am fost ignoraţi şi s-a continuat cu muzica tare.
Vă rog să imi daţi un raspuns cu privire la aceasta situaţie prin care sa reusesc sa il potolesc.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 14:46, 9 Decembrie 2014
Sesizati sectia de politie de care apartineti, important este sa dovediti flagtantul la ora la care perturba linistea, altfel vecinul va nega aspectul.
în intervale orare cuprinse, de regulă, între orele 15.00 – 20.30), prin zgomote produse la o staţie muzicală.


Orele de liniste sunt intre orele 22.00 - 8.00 si 13.00 - 14.00, daca intre aceste ore tulbura linistea va puteti adresa sectiei de Politie de care apartineti, daca nu pierdeti timpul degeaba, nu se baga nimeni!
Flagrantul intre orele 15.00 -20.30 este doar o gluma!

LEGE nr. 61 din 27 septembrie 1991 (*republicata*) pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice*) a fost publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 96 din 7 februarie 2014 ----- *) Republicata in temeiul art. 248 din Legea nr. 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 757 din 12 noiembrie 2012, cu modificarile ulterioare, dandu-se textelor o noua numerotare. Legea nr. 61/1991 a fost republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 77 din 31 ianuarie 2011.

26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
ContSters241232, utilizator
Daca citeati putin mai sus, la art. 25 se expune si situatia data, iar flagrantul repetat in acest caz chiar nu este o gluma.
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
Daca face doua-trei sesizari si baietii constata personal aspectul relatat, se numeste contraventie, chiar daca zgomotul nu este provocat in orele de liniste.
Va spun sigur ca este o gluma, daca este muzica intre orele 15.00-20.30 nici macar nu vin la sesizare, iar daca insista si ii cheama de multe ori pe cei de la 112, are toate sansele sa isi ia amenda cel care suna, nu cel care pune muzica!
Are efectul bumerang.
Apelarea serviciului de urgenta 112 pentru faptele descrise,garantat conduce la varianta expusa de @thran
Serviciul de urgenta legal poate fi apelat numai pentru anumite situatii concret prevazute de dispozitiile in vigoare
Inclusiv site-ul autoritatii precizeaza ca alertarea fara motiv,alertarea repetata conduc la aplicarea de sanctiuni,fiind precizate pentru anul trecut un numar apreciabil de sanctiuni

Alte discuții în legătură

Program de liniste mir2006 mir2006 Va rog sa-mi spuneti daca exista undeva, in lege, reglementat programul de liniste, sau este stabilit de Adunarea Generala, in cadrul Asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Locatar care pune muzica la nivel maxim gamezcdr gamezcdr Am in bloc un copil prost si necivilizat de vreo 18-19 ani (foarte multi de varsta asta au luat-o razna), parintii maimute din Africa, care de 4 ani pune ... (vezi toată discuția)