avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tulburare liniste apartament bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tulburare liniste apartament bloc

Doresc să adresez o plângere împotriva unui locatar care locuieste la un etaj superior deasupra apartamentului meu, care perturbă liniştea în dese rânduri, cel puţin de 3-4 ori săptamânal (de regulă în zilele de duminică, luni, joi şi vineri, când bănuiesc că efectuează pregătiri fără a avea autorizaţie în acest sens – bănuielile că efectuează pregătiri se datorează faptului că în aceste zile urcă în apartamentul respectiv adolescenţi –, în intervale orare cuprinse, de regulă, între orele 15.00 – 20.30), prin zgomote produse la o staţie muzicală. Menţionez că faptele sale de tulburare a liniştii au fost sesizate şi aduse la cunoştinţa acestuia că sunt deranjante atât de soţia mea, cât şi de mine personal. În ambele dăţi am fost ignoraţi şi s-a continuat cu muzica tare.
Vă rog să imi daţi un raspuns cu privire la aceasta situaţie prin care sa reusesc sa il potolesc.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 14:46, 9 Decembrie 2014
Intr-un bloc de locuinte trebuie sa traim si sa ne desfasuram activitatea normal, firesc, sa ne putem odihni, sa poata copii sa-si faca temele s.a.m.d.
Pentru petreceri sunt localuri, sali de spectacole, spattii ce au aceasta destinatie.
Anuntati politia pentru ca nu este normal sa se deranjeze vecinii cu petreceri, asa cum nu este normal sa facem din apartament sala de predat muzica, pian, sala de dansuri..., indiferent de ora.
Sigur ca la o zi deosebita, stiind ca vom avea musafiri, ca se va produce zgomot, se poate merge la vecini cu scuze, anuntandu-i de eveniment si sunt convins ca veciii vor intelege daca asta nu se repeta, nu devine o practica zilnica sau saptamanala.
Chiar daca prin lege sunt stabilite intervale orare de liniste, acestea sunt intervale in care linistera trebuie sa fie chiar deplina. Asta nu inseamna ca in afara acestor ore pot face ca in videoclipul urmator:
[ link extern ]
Daca in orele de liniste vecinul nu face galagie, dupa acele ore nu il poate obliga nimeni sa fie liniste ca la manastire, sunt oameni care au bunul simt si respect fata de vecini, dar sunt si vecini care au lipsit cand a fost impartit, asta este unu din dezavantajele traiului la comun. Daca nu ne convin conditiile dintr-un condominiu exista doua posibilitati, ori schimbam condominiu (si putem sa dam din lac in put) sau ne mutam intr-o casa la curte, unde nu ne deranjeaza nici vecinul, nu se sparge teava comuna, avem caldura cand dorim, apa calda asemenea, iar avantajele sunt mai multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de liniste mir2006 mir2006 Va rog sa-mi spuneti daca exista undeva, in lege, reglementat programul de liniste, sau este stabilit de Adunarea Generala, in cadrul Asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Locatar care pune muzica la nivel maxim gamezcdr gamezcdr Am in bloc un copil prost si necivilizat de vreo 18-19 ani (foarte multi de varsta asta au luat-o razna), parintii maimute din Africa, care de 4 ani pune ... (vezi toată discuția)