Mentionez ca am depus cerere de demisie catre vechiul angajator, nu mi-a aprobat-o....am facut sesizare catre ITM....dar eu inca sunt incadrat in firma respectiva. M.am prezentat la un alt interviu, am obtinut acceptul de a lucra pentru ei, dar nu pot incepe munca si semna contractul din cauza acestei probleme . :( Ce ma sfatuiti sa fac? Timpul se scurge si voi pierde un loc bine platit la o firma mare ....:((
Demisia este un act unilateral. Ca urmare, angajatorul nu trebuie s-o aprobe ci doar ia act de ea. Insa, aveti obligatia sa mai lucrati perioada de preaviz pana va gaseste un inlocuitor.
nu mai exista punct de lucru....nu mi s-au acordat drepturile salariale pe ultima luna, plus concediu neacordat si ore suplimentare nici acordate prin libere, nici platite...deci in acest caz?
Codul muncii art 81 alineatul 8
Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Formulati demisia conform articolului de mai sus si pastrati un exemplaru cu numarul de inregistare.Apoi puteti sa munciti unde doriti.
@adelka... - inregistrati la secretariat demisia (car enu e cerere, ci e un act de vointa al Dvs., indiferent daca e de acord sau nu angajatorul). Daca angajatorul nu vrea sa dea numar de inregistrare, trimiteti prin fax. In acets caz angajatorul e pasibil de amenda.
Pentru salarii restante incercati sa sesizati ITM-ul. Daca nu se rezolva, ramane calea instantei...