avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacordare demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacordare demisie

Mentionez ca am depus cerere de demisie catre vechiul angajator, nu mi-a aprobat-o....am facut sesizare catre ITM....dar eu inca sunt incadrat in firma respectiva. M.am prezentat la un alt interviu, am obtinut acceptul de a lucra pentru ei, dar nu pot incepe munca si semna contractul din cauza acestei probleme . :( Ce ma sfatuiti sa fac? Timpul se scurge si voi pierde un loc bine platit la o firma mare ....:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 9 Decembrie 2014
Demisia este un act unilateral. Ca urmare, angajatorul nu trebuie s-o aprobe ci doar ia act de ea. Insa, aveti obligatia sa mai lucrati perioada de preaviz pana va gaseste un inlocuitor.
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
Iulian MANEA, Contabil
nu mai exista punct de lucru....nu mi s-au acordat drepturile salariale pe ultima luna, plus concediu neacordat si ore suplimentare nici acordate prin libere, nici platite...deci in acest caz?
Codul muncii art 81 alineatul 8
Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Formulati demisia conform articolului de mai sus si pastrati un exemplaru cu numarul de inregistare.Apoi puteti sa munciti unde doriti.
un model unde as putea gasi? ... si unde sa-l inregistrez?
Excelent, dianairena!

@adelka... - inregistrati la secretariat demisia (car enu e cerere, ci e un act de vointa al Dvs., indiferent daca e de acord sau nu angajatorul). Daca angajatorul nu vrea sa dea numar de inregistrare, trimiteti prin fax. In acets caz angajatorul e pasibil de amenda.
Pentru salarii restante incercati sa sesizati ITM-ul. Daca nu se rezolva, ramane calea instantei...

Alte discuții în legătură

Neplata salariu, oprire bun material in locul banilor miteak miteak Buna ziua, Lucrez la o firma care nu a mai platit salariile de 3 luni. Vreau sa-mi dau demisia si m-ar interesa daca pot opri laptop-ul cu conditia returnarii ... (vezi toată discuția)
Plata salariului bobob15 bobob15 daca un angajator nu plateste salariul de 3 luni ,si nici nu sunt perspective ,ce se poate face? (vezi toată discuția)
Sesizare la itm pentru neplata salariului 321qwe 321qwe Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuie facuti pentru recuperarea drepturilor salariale de la Angajator, si daca Sesizarea catre ITM se ... (vezi toată discuția)