Buna ziua. Am o intrebare, si apreciez f tare raspunsurile dvs (m-ati mai ajutat o data). In situatia de fata, ma aflu in CCC de 2 ani pana pe data de 15.11.2015.
Momentan, sunt insarcinata cu al doilea copil si voi naste probabil in jurul datei de 1 08 2015. Asadar, inainte de terminarea CCC. Nelamurirea mea este urmatoarea. In ianurie anul acesta, 2014, contractul meu de munca a incetat de drept, de comun acord. Prin urmare, momentan nu sunt angajata nicaieri. Cum va trebui sa procedez pt acordarea indemnizatiei pt urmatorul copil? Trebuie sa fiu angajata? Daca acum ma aflu in CCC, nu ma pot angaja. Va rog sa mi dati indicatii sa stiu ce sa fac. Multumesc.
1. - Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 dvs. veti intra direct din CCC1 in CCC2.
- Pentru al doilea copil nu veti mai beneficia de concediu de maternitate.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC2 veti prezenta la Primarie o copie dupa decizia de incetare a contractului individual de munca (CIM) si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
3. Pentru CCC2 se va mentine aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1.
4. - Pe perioada de suprapunere, adica de la data nasterii celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1 inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta va prezentati la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei.