avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... calea de apel in dreptul muncii este apel, cf. ncpc, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

calea de apel in dreptul muncii este apel, cf. ncpc, modificata din recurs

As dori sa reiterez subiectul, deoarece nu mi-a raspuns nimeni!

Care este motivatia pt care, in ncpc, s-a schimbat unica cale admisibila de atac a hotararilor in materia dreptul muncii, din recurs in apel?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 14:01, 10 Decembrie 2014
Nu NCPC a schimbat calea de atac , ci prin Legea nr.62/2011.

art.214
Hotărârile instanţei de fond sunt supuse numai apelului.*)
---------
*) Intrat în vigoare la 1 februarie 2013, potrivit articolului unic pct. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2012 privind modificarea art. 81 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă , publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.606 din 23 august 2012
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Nu NCPC a schimbat calea de atac , ci prin Legea nr.62/2011.

Asta explica doar de ce nu mi-a raspuns nimeni :)
Dar care constituie motivatia legislatorului pt care a schimbat vechea prevedere, ca unica cale de atac este recursul, cu cea noua, ca este apelul??
care este relevanta acestui raspuns pentru dvs?
Eu vreau sa inteleg domeniile cu care interactionez.
Consider ca nu e responsabil din partea mea sa ma orientez arbitrar dupa legi, sa trebuiasca sa le respect fara sa le inteleg.
Ca un caz particular, vreau sa stiu cum sa imi pregatesc apararea, in functie de stadiile procesale...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen recurs ContSters75393 ContSters75393 De la ce data curge termrnul pentru recurs de la data comunicarii sau de la data de cand ridici din tribunal personal sentinta? Careeste termenul de a depune ... (vezi toată discuția)
Verificare de scripte sau inscrierea in fals in recurs FRD FRD In ncpc se mai poate face inscriere in fals sau verificare de scripte asa cum se puea face in VCPC ? (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva - cerere completare - revizuire RobertD25 RobertD25 Salut ! Am nevoie de punerea in discutie a unei spete de drept civil ... 1.a. Cum stabileste Tribunalul - in apel - cate cicluri procesuale are un proces ... (vezi toată discuția)