avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinte de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinte de vechime

Poate sa-mi spuna cineva, termenul de 15 zile prevazut pt eliberarea de adeverinte de vechime, curge de la data incetarii raporturilor de munca sau de la data solicitarii?
Cel mai recent răspuns: ContSters338232 , utilizator 09:39, 10 Decembrie 2014
Conform HG 500/2011, termenul curge de la data solicitarii.
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Si momentul solicitarii cum il dovedim, trebuie facuta in scris?!
Trebuie facuta o solicitare scrisa care se va depune la angajator sub un numar de inregistrare sau trimisa prin posta cu confirmare de primire.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul? larafabian larafabian Am solicitat scris ca angajatorul sa-mi elibereze decizia de incetare a cim si adeverinta din care sa reiese perioada lucrata...vreau sa stiu daca termenul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime CarmenRotaru3 CarmenRotaru3 In cazul in care, in urma unei cereri formale, fostul angajator refuza eliberarea adeverintei de vechime, ce optiuni am si care anume este articolul de lege pe ... (vezi toată discuția)
Obligatie trimitere adeverinte de vechime RuxandraLarisa RuxandraLarisa Exista vreo obligatie pentru angajator de a trimite fostilor salariati deciziile de incetare si notele de lichidare daca acestea nu sunt solicitate? (vezi toată discuția)