Buna ziua!As dori si eu un raspuns daca se poate si anume : pe 26 ianuarie gemenii mei implinesc 2 anisori.Avand in vedere faptul ca tatal a intrat in concediu crestere copil(din data de 13 mai 2013,eu am nascut pe 26 ianuarie 2013,insa am avut concediu de maternitate pana pe 13 mai 2013,apoi a intrat tati in concediu crestere copil...faptic a pierdut 3 luni de indemnizatie deoarece am fost eu in pre si post natal....nestiind ca puteam sa renunt eu la concediu de maternitate si sa intre el de cum am nascut, in concediu crestere copil) pentru perioada de 2 ani,m-ar interesa sa stiu cum se procedeaza in cazul lui ptr reintoarcerea la locul de munca,adica cand ar trebui faptic sa revina la serviciu(am inteles ca fix cu o luna inainte ca piticii sa implineasca doi anisori) si daca angajatorul este obligat sa-l reprimeasca la servici(sau sa-i asigure un loc de munca pe un salariu similar (si functie) cu cel care il avea inainte de a intra in CCC),problema fiind in felul urmator: din februarie 2014,o parte din puctul de lucru s-a desfiintat,firma inca activeaza nu este inchisa,angajatorul a pastrat o mica parte din angajati,restul in proportie de 80% i-a bagat in somaj din februarie 2014.Suntem in dilema ca nu stim cum se procedeaza si cine trebuie sa se ocupe de dosarul lui,cu siguranta angajatorul nu cred ca l-ar mai primi inapoi la locul de munca o data ce a dat foarte multi oameni afara.Daca ma puteti ajuta sa-mi spune-ti va rog cum trebuie sa procedem si daca cumva tatal trebuie sa ajunga unde a facut dosarul ptr CCC si alocatia copiilor,ca tot de acolo sa-l si inchida in momentul cand piticii vor implini 2 ani?!Mentionez ca lui nu i-a venit nici o instiintare acasa ptr incetarea CCC deaorece nu mai locuim la adresa unde stateam cand s-a facut dosarul ptr CCC.As mai avea o intrebare:am inteles ca decembrie 2014 este ultima luna de indemnizatie pe care o va lua tatal(1 an si 11 luni se ia CCC,nu?),este posibil ca eu(mama) sa beneficiez de ce-a 24 a luna de indemnizatie chiar daca nu lucrez?si cum anume se procedeaza,adica unde trebuie facut dosarul?In speranta ca nu am deranjat,astept un raspuns cat mai curand!O zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns:
danielaelenat , utilizator
15:59, 13 Ianuarie 2015