Sunt angajata pe perioada determinata in anul scolar 2012/2013. O sa nasc in ianuarie 2013. Daca contractul imi expira in 31 august 2013 si eu sunt in perioada de concediu matern mai beneficiez de indemnizatia de la stat? Ce posibilitati am in aceasta situatie?
1 ) Felicitari ptr ca deveniti mamica ! =D>
2) Nu va faceti probleme daca contractul va expira in august 2013,puteti intra in CCC in ianuarie cand se naste copilul.
3) Indemnizatia o primiti numai daca in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului ati avut venituri. Mai precis toata perioada acestui an 2012.
4) Daca sunteti angajata de acum de la 1 sept 2012,ramane sa aduceti dovada ca ati lucrat si inainte,sau ati fost somera,studenta.
Spuneti-ne ce ati facut,ce ati lucrat pe acest an incepand cu luna ianuarie 2012.
în ultimul an am fost angajată ca profesor suplinitor cu un venit pe cartea de muncă de 1000 RON. Mă interesează ce se întâmplă dacă eu rămân fără locul de muncă la mijlocul concediului de maternitate, având în vedere expirarea contractului de muncă în august 2013?! Mulţumesc!
1) Veti beneficia de indemnizatie crestere copil cand se naste copilul.
2) Daca contractul va expira la 31 august 2013 nu mai puteti profesa,decat dupa un nou contract de munca,deci un nou examen ptr angajare,insa intrati in CCC pe perioada de 2 ani sau 3 ani daca copilul se naste cu un handicap,iar dupa terminarea CCC ori va angajati undeva,ori intrati in somaj.
3) Daca totusi vreti sa mergeti la munca pana la expirarea contractului ( 31 august 2013 ) puteti sa o faceti,si ptr asta veti primi pe langa salariu un stimulent de insertie de 500 lei.
1. Contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata va inceta de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (august 2013), indiferent de situatia in care va aflati in acel moment (atunci veti fi in CCC).
2. - La 31 august 2013 angajatorul va emite o decizie de incetare a CIM iar dvs. va veti prezenta la Agentia de Somaj pentru a va inregistra si pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea CCC (daca nu veti gasi un loc de munca).
- Indemnizatia pentru CCC o veti primi in continuare pana va implini copilul 1 an sau 2 ani (depinde de varianta pe care o alegeti).