avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deductibilitate tva auto pentru PFA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deductibilitate tva auto pentru PFA

Buna ziua !
Actvez ca PFA - intermedieri in comertul cu produse diverse ( reprezentant vanzari) .inregistrat ca platitor TVA
Am cumparat masina in leasing.
Se poate deduce TVA-ul aferent :rata leasing ,combustibil , piese+intretinere,consumabile+accesorii ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 19:48, 8 Iunie 2009
Incepind cu 01.05.2009:
- tva la leasing : se deduce , mai putin tva la val reziduala , daca e facturata lunar
- tva combustibil : se deduce , daca activitatea dvs poate fi asmilata celei de curierat . Eu asa o vad , fiind reprezentant vanzari
- tva piese+intretinere : da, se deduce
- tva consumabile , accesorii : da , se deduce
Magda Staicu a scris:

Incepind cu 01.05.2009:
- tva la leasing : se deduce , mai putin tva la val reziduala , daca e facturata lunar
- tva combustibil : se deduce , daca activitatea dvs poate fi asmilata celei de curierat . Eu asa o vad , fiind reprezentant vanzari
- tva piese+intretinere : da, se deduce
- tva consumabile , accesorii : da , se deduce
[/quot
O speta intalnita: Valoarea reziduala este inclusa in rata lunara, dar nu se precizaza acest aspect decat in contract .
Ce se intampla cu TVAul din punctul acesta de vedere?
Pentru acest caz, banuiesc (n-am intilnit situatia concret) ca in cadrul contractului exista un tabel, o anexa , din care reiese cit e val reziduala si cit e rata . Pentru rata - se deduce tva , pentru bucatica de val reziduala -nu , prin defalcarea sumei facturate cf tabelului(anexei) respective .
Am verificat anexa si nu este mentionata rata reziduala separat , ci inclusa in rata propriu zisa. Si nu este primul contract de leasing care il intalnesc in genul acesta.
Si chiar ma intereseaza cum trebuie procedat acum dupa 01.05.2009.
Multumesc pentru raspunsuri ,pana la plata valorii reziduale mai am,sper ca pina atunci actualul guvern sa fie ISTORIE !

Alte discuții în legătură

Tva leasing si cheltuieli aferente leasingului tomozeimihaela tomozeimihaela Buna ziua. Am achizitionat in noiembrie 2008 doua masini (una pt.administrator si una pt. contabil)prin contract de leasing financiar .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Cum pot deduce benzina EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Eu am o firma mica de publicitate in cadrul careia atat eu cat si asociata mea suntem angajate pe functie de director avem doua masini luate in ... (vezi toată discuția)
Deduc sau nu sama sama buna poate careva dintre voi sunteti mai dezghetati la minte. cum procedam incepand cu luna mai cu TVA-ul la leasing si la combustibil, dar cu ... (vezi toată discuția)