avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 suspendari in dosare diferite posibil?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 suspendari in dosare diferite posibil?

Buna ziua.am fost condamnat 1 an si 6 luni cu suspendare intr-un dosar pentru conducere fara permis a unui vehicul neinmatriculat ,dosarul fiind din 2009.dar csuza s-a solutionat acum in 2014. Iar in 2013 mi s-a inceput urmarirea penala intr-un alt dosar ,acuzatia fiind de Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat., in prezent procesul fiind pe rol .mentionez ca 4 persoane din dosar cu mai multe capete de acuzare au mers pe recunoastere 320 i1 si au fost condamnati la 4 ani cu suspendare, alte 3 persoane sunt fugite din tara, iar eu sunt pe control judiciar de 10 luni. Iar avocatul meu merge pe achitare deoarece nu sunt probe in dosar .singurele probe fiind 2 declaratii a persoanelor fugite precum ca am adus persoane care au cumparat bilete de avion cu carduri compromise.este posibil sa mi se dea achitare sau o alta suspendare, avand in vedere ca mai am deja o suspendare?
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:46, 11 Decembrie 2014
ART. 97

Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.
(2) În caz de concurs de infracţiuni sau pluralitate intermediară, instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei rezultante, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 91. Dacă se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

ART. 91

Condiţiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării ... MArian1911 MArian1911 Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării și în total e de 3 ani și 2 luni . Pot face ceva sa mi se de-a tot suspendare ? Ținând cont ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare Bibicioiu Mariana Bibicioiu Mariana Bună ziua! Dacă am avut o condamnare cu suspendare și încercare și între timp s-a judecat un dosar anterior fapta fiind săvârșită înainte de ... (vezi toată discuția)
2 suspendari mihaila2 mihaila2 Buna ziua, Am si eu o intrebare ce sanse am sa pot primi doua pedepse cu suspendare am semnat un accord de recunoastere in care pedeapsa este 2.4 ani cu ... (vezi toată discuția)