Buna ziua. in urma recadeuncaulari a casei de pensii a rezultat un numar total puncte de.4.82805. punctajediu anual.1.09763. intrebare va rog .este calculat corect si impartite corect la anii lucrati .mentionez ca 20 ani 2 luni si 27 zile in gr.1 lg 3/1977
cond.normale 7 ani si 8zile.peroada asimilata 1.5 ani si 3zile
stagiul aferent gr cond.de 10 ani.Total 38 ani 8luni si 8 zile.
Rezulta ca punctajul mediu anual pentru stagiul adaugat a fost calculat corect.
Pentru punctajul mediu anual aflat in plata anterior recalcularii(0,994831),nu am nici-un control.
Postati toate datele de la punctul(G)din decizia 04/09/2009.
Multumesc mult domnu Mircea pt.raspunsuri dar intrebarea mea era alta,si anume, eu stiu ca numarul total de puncte realizate se impart la ani efectiv lucrati la cei cu gr.1 deci diferit fata de cei cu ani in conditii normale ,dar ca nu convine cnaps asta e altceva .deci stiti ceva in acest sens? O lege mai veche.
In cazul d-voastra stagiul complet este de 32 de ani si 4 luni corespunzator lunii si anului deschiderii dreptului la pensie de limita de varsta cu reducerea varstei.
Pentru stagiul adugat nu se poate folosi un alt stagiu complet.
De unde scoateti alt stagiu complet ? si cat ar fi acesta ?
Numai in cazurile de mai jos se aplica stagii complete diferite:
H.G.257/2011
Art. 70
(1) La determinarea punctajului mediu anual, in cazul persoanelor care au realizat stagii de cotizare in mai multe situatii, inclusiv in cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) din lege, se utilizeaza stagiile complete de cotizare prevazute pentru fiecare situatie in parte.
(2) In situatiile prevazute la alin. (1), punctajul mediu anual rezulta din insumarea punctajelor medii anuale realizate pentru fiecare dintre situatiile respective.
Legea 263/2010
ART. 6
(1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
I
c) cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale;
In cazul d-voastra,la calculul punctajului mediu anual s-au utilizat mai multe stagiii complete ?Apoi s-au adunat punctajele medii anuale din acele calcule ?