avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce cheltuieli lunare-administrare prevede un PFA?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce cheltuieli lunare-administrare prevede un PFA?

As vrea sa deschid un PFA,in domeniu prestari servicii web,si nu stiu ce cheltuieli lunare implica aceast PFA.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tradervip , utilizator 22:29, 11 Decembrie 2014
Trebuie ca pe langa impozitul pe venit de 16% aplicat la un venit estimat a se realiza in anul curent si declarat de dumneavoastra la inceput de an, sa mai platiti contributie la sanatate (acum e 50 lei lunar) si contributie la pensie (acum e 211 lei lunar) astea doua indiferent cat incasati in luna.
Toate se platesc la trimestru, pana pe 25 a ultimei luni din trimestru.
am auzit ca imi trebuie un certificat de calificare in domeniul respectiv pt a deschide un PFA,se poate oare sa se treaca de acest aspect?
Verificati in ce situatie va incadrati (pentru ca altfel nu se poate) in textul preluat de pe pagina de internet a Registrului Comertului: documentele care atestă pregătirea profesională (fotocopii certificate olograf) şi/sau documentele care atestă experienţa profesională (fotocopii certificate olograf)
Adica:
diploma;
certificatul sau adeverinţa prin care se dovedeşte absolvirea unei instituţii de învăţământ;
certificatul de calificare profesională sau de absolvire a unei forme de pregătire profesională, organizată în condiţiile legii în vigoare la data eliberării acestuia;
certificatul de competenţă profesională (cartea de meşteşugar, carnetul de muncă al solicitantului, declaraţie de notorietate cu privirea la abilitatea de a desfăşura activitatea pentru care se solicită autorizarea, eliberată de primarul localităţii respective în mod gratuit, în cazul meseriilor tradiţionale artizanale);
atestatul de recunoaştere şi/sau echivalare pentru persoanele fizice care au dobândit calificarea în străinătate;
atestatul de recunoaştere a calificării dobândite în străinătate, în afara sistemului de învăţământ;
orice alte dovezi care să ateste experienţa profesională.
Multumesc mult pt raspunsuri.Tot respectul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificare profesionala Madalyna90 Madalyna90 Buna ziua, Nu sunt lamurita in ceea ce priveste calificarea profesionala.Doresc sa am propria afacere in domeniul organizare evenimente(wedding planner). Nu ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa fără studii superioare ioana-flip ioana-flip Pentru înființarea Pfa cu codul caen 6920 trebuie obligatoriu sa ai studii economice superioare sau e suficient și diploma de postliceala de studii ... (vezi toată discuția)
Studii sau calificare ca să pot deschide un pfa spalatorie covoare? Golescu Golescu Bună ziua! Ce fel de studii sau calificare aș avea nevoie, ca să pot deschide un pfa spalatorie covoare? Multumesc! (vezi toată discuția)